Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania și-a mărit capitalul cu aproape 1 miliard

Banca Transilvania (BT) Cluj a efectuat o operațiune de mărire a capitalului social cu 91 de milioane de acțiuni cu valoarea nominală de 10 lei.
Echipa de conducere a băncii clujene, la debutul noii emisiuni de obligațiuni | Foto: BVB

Depozitarul Central a informat Bursa de Valori București (BVB) despre finalizarea operațiunii de majorare de capital.

Banca Transilvania (BT) Cluj a efectuat o operațiune de mărire a capitalului social cu 91 de milioane de acțiuni cu valoarea nominală de 10 lei. Astfel de la un capital de 7,07 miliarde de lei, societatea clujeană a ajuns la 7,98 miliarde.

“Menționăm că majorarea s-a efectuat cu titlu gratuit pentru toți acționarii înscriși în registrul emitentului la data de 21 iulie 2023. Urmează ca structura sintetică rezultată în urma înregistrării majorării de capital să fie transmisă ulterior consolidării.

Evidența instrumentelor financiare tranzacționate pe piața de capital și a deținătorilor acestora este ținută de Depozitarul Central”, a arătat directorul operațiuni registru, Paul Dogaru.

Cea mai mare bancă din România a listat, în iulie, o emisiune de obligațiuni în euro la BVB. Obligațiunile BT se tranzacționează pe piața reglementată a bursei. BT a emis 2.000 de obligațiuni nominative, dematerializate, liber transferabile, cu o valoare nominală de 100.000 de euro, având scadența la 29 iunie 2033 și o rată variabilă anuală și cupon semestrial, conform EURIBOR la șase luni +6,68%.

Este a doua emisiune de obligațiuni a BT listată la BVB, valoarea totală a obligațiunilor disponibile la tranzacționare fiind de 485 milioane euro. În cei 26 de ani de prezență la bursă, capitalizarea companiei a crescut de 493 ori, ajungând la o valoare de 16,3 miliarde de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

COVER STORY: DP World investește de 19 ani în România și dezvoltă un climat propice performanței și creșterii sustenabile  

Articolul următor
Consiliul Județean Cluj și Primăria Cluj-Napoca (PCN) vor organiza, săptămânal, o piață volantă în incinta Parcului Industrial Tetarom I.

Primul parc industrial al Clujului va avea piață volantă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share