Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AROBS trece la standardele IFRS

AROBS a anunțat publicarea rezultatelor financiare pentru 2020-2022 conform standardelor IFRS, pas în finalizarea procedurilor privind listarea pe Piața Principală a BVB. Situațiile în format IFRS au fost auditate de BDO România. 
Fondatorul Voicu Oprean, la o prelegere la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca | Foto: AROBS

Compania clujeană efectuează astfel încă un pas important în procesul de listare pe piața principală a Bursei de Valori București (BVB).

AROBS a anunțat publicarea rezultatelor financiare pentru 2020-2022 conform standardelor IFRS, pas în finalizarea procedurilor privind listarea pe Piața Principală a BVB. Situațiile în format IFRS au fost auditate de BDO România.

„Următorul nostru obiectiv vizează finalizarea prospectului și transmiterea sa către Autorității de Supraveghere Financiară pentru aprobare, astfel încât investitorii vor putea tranzacționa acțiunile pe Piața Principală în septembrie.

Realizarea acestui transfer ne permite accesarea unor variante alternative de finanțare, precum obligațiuni și majorări de capital, și reprezintă un pas semnificativ pentru ca AROBS să devină un jucător important pe piața globală de servicii și produse IT, pornit de la Cluj”, a declarat fondatorul Voicu Oprean.

Divizia de software, cel mai mare aport

Conform situațiilor IFRS, AROBS a înregistrat, în 2022, la nivel consolidat, afaceri de 299 milioane lei, o creștere cu 61% față de 2021, un profit net normalizat de 53,1 milioane, în apreciere cu 15%. Profitul net normalizat exclude efectul generat de programul Stock Option Plan (SOP).

Divizia de Software Services a generat venituri de 240,1 milioane de lei în 2022, în urcare cu 87% față de 128 milioane în 2021. Această majorare este atât organică, prin creșterea numărului de clienți și proiecte, dar se și datorează noilor achiziții realizate începând cu 2021, precum și adăugării în portofoliu de noi expertize în zona serviciilor software.

„Trecerea de la standardele române de contabilitate la IFRS a reprezentat un moment semnificativ și un efort intens pentru echipa financiară din companiile din AROBS, având în vedere complexitatea grupului nostru, cu o amprentă geografică diversă și cu un număr considerabil de companii nou-intrate.

Rezultatele IFRS sunt în mod natural aliniate cu cifrele pe care le-am prezentat până acum investitorilor noștri, cu câteva diferențe generate de principiile de recunoaștere conform IFRS. Un aspect extrem de important este faptul că, odată cu trecerea la publicarea rezultatelor în standardul IFRS, acționarii AROBS dețin elemente de comparabilitate a grupului nostru cu alți jucători din industrie la nivel global.

În plus, odată cu trecerea la acest standard, suntem încrezători că vom atrage o gamă mai largă de potențiali investitori și parteneri din întreaga lume, consolidând poziția noastră de lider în tehnologie nu numai în România, dar și pe scena internațională”, a declarat Bogdan Ciungradi, CFO al AROBS.

Sarabanda achizițiilor: 9 în trei ani

AROBS este cea mai mare companie de tehnologie listată la BVB. Grupul furnizează servicii și soluții software pentru diverse industrii, având peste 70 de parteneri globali în cadrul diviziei Software Services. Compania s-a listat pe piața AeRO a BVB în 2021.

Până astăzi, AROBS a desfășurat o campanie amplă de achiziții și integrare de jucători existenți ce operează în aceeași industrie și pot aduce valoare adăugată prin consolidarea și extinderea domeniilor de expertiză și a amprentei geografice acoperite de serviciile și produsele grupului.

Din 2021 au fost realizate nouă achiziții. În 2021 a fost achiziționată compania Berg Software, iar în 2022, AROBS Engineering (fosta linie de business Enea România), grupul Nordlogic și Centrul de Soft GPS România. În 2023, AROBS a achiziționat, din Republica Moldova, AROBS Software și AROBS TrackGPS, dar și AROBS Polska (fosta Syderal), grupul Future WorkForce și AROBS Pannonia Software din Ungaria.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cluj-Napoca, primul oraș din România care va avea un proiect UNStudio, birou de arhitectură de renume mondial, prin demersul IULIUS de reconversie urbană a platformei Carbochim

Articolul următor

Finanțare de peste 5,7 milioane de lei prin PNRR pentru dotări în școlile speciale din Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share