Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Digitalizarea serviciilor destinate seniorilor va fi promovată în Regiunea Nord-Vest

Acesta își propune să îmbunătățească politicile care sprijină inovarea și digitalizarea în companii și infrastructuri de sănătate care dezvoltă și oferă produse și servicii medicale destinate persoanelor în vârstă.

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) a organizat, la Cluj, un eveniment de promovare a proiectului NOTRE.

Acesta își propune să îmbunătățească politicile care sprijină inovarea și digitalizarea în companii și infrastructuri de sănătate care dezvoltă și oferă produse și servicii medicale destinate persoanelor în vârstă. Proiectul este finanțat prin programul de cooperare interregională Interreg Europe 2021-2027, componenta „Îmbunătățirea politicilor pentru creșterea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii.

Acesta se implementează în perioada 2023-2027 în cadrul unui parteneriat alcătuit din nouă organizații, inclusiv cele care asigură reprezentare și servicii pentru IMM-uri, consilii regionale, agenții de dezvoltare, universități.

Membrii parteneriatului sunt Pannon Business Network Association, Ungaria, în calitate de coordonator; Cabinetul Primului-ministru al Guvernului Ungariei; Universitatea de Științe Aplicate Seinäjoki, Finlanda; Eurasante (Accelerator pentru Inovare în Sănătate) și Consiliul Regional Hauts-de-France, Franța; Agenția de Dezvoltare Socio-Economică din San Sebastian, Spania;  ADRNV, România; CNA Emilia-Romagna, Italia; European Connected Health Alliance, Irlanda.

Ideea proiectului s-a dezvoltat pornind de la provocări identificate la nivelul regiunilor: cele demografice actuale determinate de tendința de creștere a ponderii persoanelor vârstnice (costurile aferente asociate pentru cheltuieli publice cu sistemul de sănătate sau cheltuielile private pentru servicii medicale în contextul îmbătrânirii populației); provocările IMM-urilor care dezvoltă produse și servicii inovative menite să asigure persoanelor vârstnice o îmbătrânire activă, în condiții bune de sănătate.

În cazul acestor servicii antreprenorii întâmpină dificultăți cu privire la poziționarea pe piață și profitabilitatea produselor, întâmpină limitări legale și etice, nu au la dispoziție soluții de finanțare și o platformă care să le asigure conectarea cu părțile interesate pentru dezvoltarea de produse și servicii inovative.

Pentru a maximiza beneficiile transferului de expertiză, dincolo de consorțiul proiectului, la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest s-a constituit un Comitet Regional de Reprezentanți, ca structură informală, bazată pe colaborare instituțională. Această structură este deschisă tuturor celor care sunt interesați să se implice și să se alăture proiectului pe perioada de desfășurare a acestuia.

Evenimentul a avut loc în cadrul întâlnirii Acceleratorului LevelUP Health & Life Sciences, inițiativă care reunește start-up-uri din sănătate și științele vieții. Au participat fondatorii și membrii echipelor celor 13 start-upuri participante la accelerator, experți implicați în program, alți reprezentanți ai mediului de business și health.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Se extinde reţeaua de gaze naturale în localitățile aparținătoare Petrilei

Articolul următor
SIAAI, organizaţie membră a Federaţiei Sindicatelor Aeroportuare din România (FSAR), și-a exprimat punctul de vedere privind unele măsuri fiscal bugetare în domeniul cheltuielilor publice, descentralizarea serviciilor publice, disciplina economico-financiară, modificarea și completarea unor acte normative. 

Sindicaliștii de la Aeroportul Cluj: “Măsurile fiscale ne vor reduce salariile”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share