Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șoferii din Cluj, cei mai grijulii din România

Studiul MyCar Assistant, aplicație concepută ca asistent digital auto complex, relevă că un român cu salariu mediu își alocă veniturile pe trei luni pentru a acoperi cheltuielile anuale ale unei autoturism de o valoare medie.
Mecanic auto evaluând posibilele reparații | Foto: HayDmitriy – Deposit Photos

Conducătorii auto din județele Cluj, Bistrița-Năsăud și Dolj introduc cel mai mult istoricul de mentenanță a autoturismelor, conform MyCar Asisstant.

Studiul MyCar Assistant, aplicație concepută ca asistent digital auto complex, relevă că un român cu salariu mediu își alocă veniturile pe trei luni pentru a acoperi cheltuielile anuale ale unei autoturism de o valoare medie.

Pentru a utiliza un autoturism cu o valoare de 10.000 de euro, costurile obligatorii anuale pe care românii trebuie să le achite includ RCA (1.500 lei), ITP (100 lei), rovinieta (100 lei), impozitul (100 lei), parcările de zonă (500 lei), schimbul anvelopelor (200 lei), spălarea mașinii (250 lei), reviziile (800 lei) și combustibilul pentru un plin pe lună (4.550 lei).

În total, peste 8.000 de lei, la care se pot adăuga și alte cheltuieli: asigurarea CASCO (1.800 lei), anvelope noi (1.400 lei), reparații cu valoare medie de 1.800 lei. Pentru a acoperi toate aceste cheltuieli, un proprietar de autovehicul trebuie să scoată 13.000 de lei anual, echivalentul a trei salarii medii.

„Mulți șoferi nu țin o evidență centralizată a documentelor care expiră, precum RCA, ITP sau rovinieta, ajungând să plătească amenzi care sporesc cheltuielile cu un autovehicul, și așa semnificative pentru românii cu venituri medii” a declarat Cristian Astaloș, fondator al MyCar Assistant.

RCA, ITP și rovinieta, cele mai stocate

Printre principalele documente pe care utilizatorii le stochează în aplicație pentru a fi notificați din timp de statusul acestora se numără RCA (39% dintre aceștia), ITP (19%), rovinieta (18%), permisul de conducere (8%), buletinul (8%), CASCO (3%), reviziile (2%).

Aplicația permite și evidența cheltuielilor, ponderea fiind împărțită între mentenanță (63%) și reparații (37%). Cele mai înregistrate operațiuni de service sunt schimburile de uleiuri și filtre (pentru care se alocă 450 lei), schimbarea / reparațiile anvelopelor (850 lei), distribuția (2.050 lei), sistemul de suspensii (1.825 lei), discurile / plăcuțele de frână (1.435 lei).

Șoferii din Cluj se situează pe primul loc în topul celor mai grijulii conducători auto care introduc în aplicație istoricul de mentenanță, urmați de cei din Bistrița-Năsăud, Dolj, Argeș, Arad și București. La polul opus se află cei din județele Satu Mare, Călărași și Teleorman.

MyCar Assistant este o aplicație românească gratuită pentru persoanele fizice și pentru companii, până la cinci autovehicule înregistrate. Printre aplicațiile de acest gen în limba română se mai numără Mașina Mea, Auto.ro, Fuelio, Tpark, Car Camera, Radare.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Turcii pot începe proiectarea și execuția tronsonului III al autostrăzii Sibiu - Făgăraș

Articolul următor
Veniturile din activitatea de bază ale BRK Financial Group au fost de 13,9 milioane lei în primul semestru, în scădere cu 20% față de primul semestru al anului trecut.

Venituri mai mici pentru BRK Financial, în primul semestru

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share