Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timiș, Brașov și Cluj, campioane imobiliare ale primului semestru

Platforma imobiliară ValorEasy a publicat rapoartele pentru primul semestru din 2023, care conțin cele mai importante informații privind evoluția la nivel național, precum și din cele mai mari piețe imobiliare locale: Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Timișoara, Constanța.

Județul Brașov conduce în topul locuințelor vândute în primele șase luni ale anului, cu 4.530, urmat de Timiș (4.160) și Cluj (3.890).

Platforma imobiliară ValorEasy a publicat rapoartele pentru primul semestru din 2023, care conțin cele mai importante informații privind evoluția la nivel național, precum și din cele mai mari piețe imobiliare locale: Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Timișoara, Constanța.

Principalele evoluții la nivel național: unitățile individuale vândute în prima jumătate din 2023 au scăzut cu 22%; ritmul de livrare a locuințelor noi e constant; ritmul anual de creștere a prețurilor locuințelor încetinește.

Au fost 66.500 unități individuale vândute în prima jumătate din 2023, o scădere anuală de 22%. Cel puțin 80% din unitățile individuale sunt apartamente. Ritmul anual de creștere a prețurilor locuințelor continuă să scadă, potrivit ValorEasy.

La nivelul UE, în primul trimestru din 2023, prețurile locuințelor au rămas la valoare înregistrată în anul anterior. În România încă există o creștere anuală a prețurilor de 4,6% (dar cu tendință în scădere).

În țara noastră se menține diferențierea de preț între piața locuințelor deja construite (+1,5%) și cea a locuințelor noi (+11%). România ocupă poziția 19 în topul țărilor UE, cu o creștere a prețurilor de 46% din 2015.

Începând din acel an, România a urmat în linii mari tendința generală din UE. Prețurile locuințelor din țara noastră au crescut cu 46%, similar cu media creșterii prețurilor din cele 27 de state membre ale UE. În orașele mici din România, prețurile apartamentelor existente au crescut mai mult.

Topul livrărilor de locuințe, în Banat și Transilvania

Nord-Vest

CLUJ-NAPOCA (CJ) 1.755

FLOREȘTI (CJ) 1.692

ORADEA (BH) 1.329

BISTRIȚA (BN) 684

BACIU (CJ) 681

 

Vest

GIROC (TM)) 2.027

TIMIȘOARA (TM) 993

MOȘNIȚA NOUĂ (TM) 918

ARAD (AR) 647

DUMBRĂVIȚA (TM) 378

 

Centru

BRAȘOV (BV) 2.821

SIBIU (SB) 879

SÂNPETRU (BV) 683

SELIMBAR (SB) 647

ALBA IULIA (AB) 516

 

Sursa: ValorEasy

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Romanian Economic Monitor, un proiect FSEGA ce analizează influenţa investiţiilor străine în judeţe

Articolul următor

Profi lansează primul brand realizat cu Inteligența Articifială

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Direcția Județeană de Statistică a anunțat dinamica autorizațiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale în martie și în primul trimestru din 2024.
Citeste mai mult

Își revine piața rezidențială a Clujului

Direcția Județeană de Statistică a anunțat dinamica autorizațiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale în martie și în…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share