Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tradiţionalul Târg al Olarilor de la Sibiu ajunge la ediţia a 57-a

Începutul de toamnă 2023 vine cu tradiţionalul Târg al Olarilor de la Sibiu. Ajuns la a 57-a ediţie, târgul va consemna prezenţa a peste 120 de olari şi meşteşugari în cele două zile rezervate evenimentului, 2 şi 3 septembrie.

Sâmbătă, 2 şi duminică 3 septembrie, vizitatorii sunt aşteptaţi între orele 8-22 cu standuri ale participanţilor şi cu activităţi interactive destinate tuturor categoriilor de vizitatori. Pentru că meşteşugurile se deprind de la un specialist, cei curioşi vor putea învăţa ceva din particularităţile prelucrării lutului, pictării lui sau să admire cel puţin particularităţile acestei arte tradiţionale străvechi în cadrul demonstraţiilor de lucru.

Va fi expusă spre vânzare o gama largă de vase de lut, atât din cele utilitare, cum sunt ulcelele pentru apă şi vin, oalele pentru sarmale sau vasele pentru gătit la cuptor, căni de ţuică sau vin, vase de flori, cahle, fructiere, podoabe, statuete sau machete de case tradiționale, cât şi celebrele farfurii decorative, pictate.

Pe teritoriul ţării noastre,  olăritul are o vechime apreciabilă, aproximativ 5000-6000 ani, corespunzător Neoliticului. Centrele celebre pentru vechime şi frumuseţe deopotrivă sunt Cucuteni, Marginea, Horezu, Corund, Săcel şi altele.

Organizatorii târgului sunt Consiliul Județean Sibiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Muzeul ASTRA. Primăria Municipiului Sibiu cofinanţează acţiunea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Municipiul Satu Mare va fi conectat la rețeaua europeană de autostrăzi

Articolul următor

Programul Rabla local se prelungește până la 29 septembrie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share