Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bihorul solicită finanțare pentru pasajul suprateran din Oșorhei peste DN1

Consiliul Județean Bihor a depus spre finanțare luni, 4 septembrie 2023, proiectul  pasajului suprateran de la Oșorhei (intersecția cu Fughiu), prin Programul Regional Nord – Vest 2021 – 2027.

Noul pasaj va fi construit peste girația existentă, la intersecția cu drumul spre localitatea Fughiu, Centura Oșorhei și DN1.

„Pentru a reduce numărul de accidente în această zonă, pentru a asigura fluența circulației, am gândit un pasaj suprateran care urmează să fie executat din primăvara anului viitor, peste sensul giratoriu, de-a lungul drumului național DN1. Actuala girație rămâne, pentru a permite virajele în celelalte direcții, iar pentru fluidizarea circulației de pe Centura Oșorhei va fi o bretea rutieră cu viraj dreapta care va evita girația și pasajul, înspre Cluj”, a explicat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

 

Peste 8 milioane de euro

Valoarea totală estimată a obiectivului de investiții „Amenajare intersecție denivelată aferentă DJ767J (cu posibilitate de modificare în DN1) în localitatea Oșorhei, județul Bihor” este de 8.015.780,96 euro, fără TVA. În studiul de fezabilitate sunt prevăzute 3 luni pentru proiectare, o lună pentru obținerea autorizației de construire și 8 luni pentru execuția lucrărilor.

Conform studiului de fezabilitate, pasajul va avea o lungime totală de 402 metri (pasajul propriu-zis + rampe) și o lățime de 10 metri, cu două benzi de circulație.

Studiul de fezabilitate a fost întocmit, iar următoarea etapă presupune lansarea licitației pentru proiectare și execuție. Lucrările propriu-zise ar urma să înceapă în primăvara anului viitor.

Proiectele de infrastructură derulate de Consiliul Județean Bihor care asigură conectivitatea rutieră cu Municipiul Oradea și zona metropolitană vor duce la o fluență mai bună a circulației și vor scurta timpii de deplasare în cea mai aglomerată zonă a județului Bihor, pe DN1.

Această investiție se realizează printr-un parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Transilvania Creative Camp revine după şapte ani cu un nou proiect

Articolul următor

De-a viaţa şi chirurgia oncologică în dialog cu Conf. Dr. Dan Eniu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share