Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Karpatia Horse Show 2023, un Concurs Complet Internațional CCI 4*

Karpatia Horse Show a ajuns la a opta ediţie. Evenimentul va avea loc între 22-24 septembrie, pe Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova. Într-un loc cu rezonanţă istorică și elegantă, vor concura sportivi din România și de peste hotare pentru un eveniment unic în sud-estul Europei.

Concursul Complet Internațional CCI 4* Karpatia Horse Show 2023 va aduce puncte pentru Jocurile Olimpice de la Paris concurenților ce vor participa la probele de călărie.

Un adevărat “festival” ecvestru, Karpatia Horse Show aduce o notă aparte față de alte concursuri hipice. Organizatorii creează un micro-univers dedicat echitației cu activități în aer liber, concerte live, demonstrații ecvestre și lifestyle. Vor fi trei zile pline de aventură și distracție, în care clasicele concursuri de dresaj, cross-country, obstacole și atelaje vor fi dublate de concertele unor soliști și trupe foarte apreciate de public.

Concurs Complet Internațional, calificativ pentru JO Paris 2024

Destinat cuplurilor călăreț-cal de până la 4*, fiecărei probe îi este consacrată o zi.

Originea probei complete de călărie se regăseşte în concursurile la care participau ofiţerii de cavalerie, demonstrând abilităţile excepţionale ale cailor și în vânătoarea de vulpi (fox hunting) de pe domeniile nobiliare. Publicul va putea admira mişcările elaborate – cuprinse acum în proba de dresaj, care se derulează în cadrul Karpatia Horse Show  vineri, 22 septembrie.

Mihnea Vîrgolici este directorul Karpatia Horse Show 2023

“Suntem încântați că această ediție este etapă calificativă pentru Jocurile Olimpice de la Paris. În 2024 se sărbătoresc 100 de ani de la ediția din 1924. Miliarde de telespectatori și milioane de spectatori vor umări 10.000 de sportivi ce concurează la 329 de probe în cadrul a 32 de sporturi olimpice!

Pregătirile Concursului Complet Internațional de la Paris au început deja, și suntem mândri că România a intrat în acest circuit prin ediția Karpatia Horse Show din acest an. Evenimentul nostru a înscris deja călăreți din Austria, Bulgaria, Cehia, Ecuador, Elveția, Marea Britanie și Spania precum și cunoscuți călăreți din România.

Toți aceștia vor acumula puncte importante pentru Jocurile Olimpice, dar vor oferi și un spectacol excepțional, o șansa unică pentru publicul din România de a-i urmări live în spectaculoasele probe de dresaj, sărituri peste obstacole și mai ales aventuroasa probă de cross-country. Totodată, marii maeștri ai atelajelor din Transilvania vor oferi, ca în fiecare an, un spectacol extraordinar de măiestrie ecvestră și abilitate tehnică. Vă așteptăm pe Domeniul Cantacuzino între 22-24 septembrie, la Karpatia Horse Show”, spune directorul evenimentului, Mihnea Vîrgolici.

A doua zi

În 23 septembrie concurenţii vor parcurge până la 6 kilometri pe teren variat, sărind peste obstacole naturale spectaculoase (buturugi, iazuri, tufișuri, etc) pentru a-și dovedi  rezistenţa şi viteza în orice condiţii în proba de cross-country, programată sâmbătă. În această zi, publicul este invitat la o promenadă pe întregul domeniu, urmărind evoluţia fiecărui concurent şi provocările aduse de fiecare obstacol amenajat într-un punct de belvedere.

Proba finală, de duminică, 24 septembrie, cea de sărituri peste obstacole mobile este menită să evidenţieze salturi în cadenţă precisă, contra-cronometru, pe un parcurs care solicită abilităţi tehnice şi de strategie, susţinute de o condiţie fizică ireproşabilă a unui astfel de cal – campion.

Punctajul cumulat obținut la cele trei probe de dresaj, cross-country și sărituri peste obstacole va decide câștigătorul și-i va aduce puncte prețioase pentru Jocurile Olimpice ce vor avea loc la Paris, la fix 100 de ani de când acestea s-au desfășurat ultima dată în Orașul Luminilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cine va conduce revoluția digitală? AI și viitorul programatorilor

Articolul următor

Art Safari Love Edition 2023 la ultimele zile de vizitare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share