Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Art Safari Love Edition 2023 la ultimele zile de vizitare

Art Safari Love Edition 2023 a adus anul acesta în faţa iubitorilor artei 4 expoziții care sărbătoresc iubirea: Love Stories, în colaborare cu National Portrait Gallery, Londra, cu peste 100 de capodopere de Andy Warhol, Man Ray, Van Dyck sau David Hockney şi 3 expoziții de artă românească clasică și contemporană.

Mai sunt doar câteva zile pentru a descoperi doi mari pictori români.

Maestrul Constantin Artachino (1870-1954) este adus în atenţia publicului cu o expoziție organizată împreună cu Muzeul Municipiului București. Scenografia îi aparţine lui Cosmin Florea.

Ion Alin Gheorghiu (1929-2001) este unul dintre cei mai importanți artiști postmoderni ai României. Textul curatorial al acestei expozoziţii îi aparţine lui Andrei Pleșu.

Artă contemporană la Art Safari Love Edition 2023

Arta contemporană este reprezentată de Ondine Slimovschi (n. 1982) și Paul Baraka (n. 1994), într-o expoziție care simbolizează lupta dintre Bine și Rău, curatoriată de Ruth Hibbard (Victoria and Albert Museum, Londra): “Nymphs and Zombies: Ondine’s Hope and Baraka’s Despair”.

Ioana Ciocan, CEO Art Safari și comisar al României la Bienala de Artă de la Veneția

„Emoții puternice, fluturi în stomac, dragoste platonică sau relații de durată? Spectacolul iubirii se mai vede la Art Safari Love Edition doar până duminică, 10 septembrie. Poveștile de dragoste fascinează omenirea dintotdeauna, iar arta a oferit de-a lungul timpului mărturii emoționante ale acestora. Din colecția muzeului National Portrait Gallery, Londra, în inima Bucureștiului, Love Stories – o expoziție care a cucerit toate generațiile” spune Ioana Ciocan.

 Love Stories

Expoziţia curatoriată de Lucy Peltz este realizată în parteneriat cu National Portrait Gallery, Londra. Love Stories este o expoziție-odă închinată dragostei. De la ideea că dragostea era o boală periculoasă, până la celebrarea contemporană a acesteia ca modalitate de a găsi împlinirea în viață, iubirea a fost o trăsătură constantă și definitorie pentru umanitate. David și Victoria Beckham, Meghan Markle și Harry, Mick Jagger, Audrey Hepburn, Naomi Campbell sunt doar câteva dintre celebritățile prezente în expoziție.

Love Stories cuprinde și o secțiune românească cu opere semnate de artiști români, printre care marele pictor Nicolae Grigorescu, dar și corespondența de dragoste dintre Constantin Brâncuși și una din marile sale iubiri, dansatoarea Florence Meyer. Instalația Anei Bănică dedicate poveștilor de zi cu zi ale unui cuplu a devenit rapid cel mai fotografiat loc al ediției.

Constantin Artachino (1870 – 1954) la

Art Safari Love Edition

Curatorul expoziţieie este Elena Olariu. Artachino este considerat un maestru al portretului și peisajului în istoria artei autohtone. A fost atras de lumea orientală și balcanică, pe care a zugrăvit-o cu tușe de mătase. Fascinația lui Artachino față de lumea orientală și de Dobrogea cu multiplele ei influențe este vizibilă în Art Safari nu doar în picturi. Vizitatorii pot admira și obiecte și elemente de port tradițional tătăresc și turcesc din colecția Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” și Muzeului Național al Țăranului Român. A fost recreată o parte a atelierului artistului, inclusiv șevaletul pe care l-a folosit zeci de ani.

Ion Alin Gheorghiu (1929-2001), artistul Grădinilor Suspendate

Expoziția e îngrijită de Anamaria Smigelschi. Art Safari expune pânze abstracte și de dimensiuni mari, semnate de unul dintre cei mai importanți pictori postmoderni români, Ion Alin Gheorghiu. Printre acestea, și seria de Grădini Suspendate, Madone (picturi) și seria de sculpturi Himere. Inclusiv atelierul artistului a fost recreat, piesa de rezistență fiind șevaletul pe care se află ultima lucrare neterminată.

Cosmin Florea

De asemenea, sunt expuse în Art Safari și obiecte rare din colecția Zestre: o lampă veche de moschee din sec. XIX, cupru ciocănit și gravat, cu aplicații din sticlă colorată, cană veche de apă, Transilvania, cupru ciocănit și cizelat din sec. XVI-XVII, covor vechi otoman, mătase, Kayseri din sec. XIX, covor vechi turcesc, Kayseri, de început de sec. XIX, bumbac mercerizat pe urzeală de bumbac. Scenografia expoziției este semnată de Cosmin Florea, unul dintre cei mai apreciați scenografi de teatru din România.

Program Art Safari Love Edition (până în 10 septembrie 2023)

 Joi-duminică – 12:00-21.00 (ultima intrare 20:30); Night Tours – în fiecare vineri și sâmbătă 22:00-1:00 (experiențe speciale de vizitare cu ghidaj în toate expozițiile și prosecco; intrare la ora 22:00)

Bilete: artsafari.ro sau direct de la intrare

Palatul Dacia-România, strada Lipscani, nr. 18-20, București

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Karpatia Horse Show 2023, un Concurs Complet Internațional CCI 4*

Articolul următor

Agricultură smart cu drone și tractoare cu aer condiționat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share