Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul dezvoltării a verificat investițiile din Bistrița

Ministrul Adrian-Ioan Veștea a fost prezent într-o vizită de lucru în municipiul Bistrița și a verificat stadiul lucrărilor la obiective de investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).
Adrian Veștea, în vizită pe unul dintre șantierele contructorilor de la MIS Grup | Foto: MDLPA

Ministerul finanțează construirea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii sociale, educaționale și de transport.

Ministrul Adrian-Ioan Veștea a fost prezent într-o vizită de lucru în municipiul Bistrița și a verificat stadiul lucrărilor la obiective de investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA). Liceul de Muzică Tudor Jarda este în curs de modernizare cu fonduri asigurate din Programul Național de Dezvoltare Locală (etapa a II-a), valoarea investiției fiind de 9 milioane de lei.

MDLPA, prin intermediul programului naţional privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe pentru perioada 2022-2024, a alocat 729.248 lei pentru consolidarea unui bloc cu 40 de apartamente din oraș. Alte 160 de locuințe sociale, de 83 de milioane de lei, se construiesc prin programul multianual de construcții de locuinţe sociale și de necesitate, derulat în perioada 2023-2026.

Strada Tărpiului va fi reabilitată și modernizată cu 1 milion de lei, Prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Pentru modernizarea pasajului rutier subteran din str. Gării valoarea solicitată este de 41,8 milioane de lei. În cartierul Subcetate, Compania Națională de Investiții (CNI), asigură o finanțare de 11 milioane de lei (fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență) pentru construirea și dotarea unei creșe moderne, de tip nZEB, cu o capacitate de patru grupe (40 de copii).

Pasaj pietonal pe Bd. Decebal

În același cartier, Agenția Națională de Locuințe a finanțat construirea a 414 locuințe pentru tineri destinate închirierii, de 36 de milioane de lei. Prin fonduri europene nerambursabile de 13 milioane de euro se reconfigurează axa de transport public pe traseul Str. Gării – Bd. Decebal – Str. Andrei Mureșanu – Str. Năsăudului, care include și realizarea unui pasaj pietonal subteran pe B-dul Decebal (în zona pieței).

Clădirea corpului A al Colegiului Național L. Rebreanu, monument istoric de importanță națională și una dintre cele mai reprezentative clădiri eclectice din municipiul, va fi consolidată și modernizată 47 de milioane de lei, asigurată de CNI. La finalul lucrărilor, elevii vor beneficia de 28 de săli de clasă, 7 cabinete, 3 laboratoare de informatică, 2 laboratoare de fizică și câte un laborator destinat chimiei, biologiei, tehnologiei informației, dotate cu echipamente și mobilier modern.

“Am vizitat, în Bistrița, mai multe obiective de investiții finanțate cu ajutorul programelor coordonate de MDLPA. Sprijinim modernizarea, reabilitarea și dotarea instituțiilor de învățământ, construirea de noi locuințe și consolidarea celor care prezintă risc seismic. Ne preocupă și infrastructura stradală și transportul public”, a precizat ministrul.

Ministrul Adrian-Ioan Veștea a fost prezent într-o vizită de lucru în municipiul Bistrița și a verificat stadiul lucrărilor la obiective de investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA). Ministrul Adrian-Ioan Veștea a fost prezent într-o vizită de lucru în municipiul Bistrița și a verificat stadiul lucrărilor la obiective de investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA). Ministrul Adrian-Ioan Veștea a fost prezent într-o vizită de lucru în municipiul Bistrița și a verificat stadiul lucrărilor la obiective de investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
15.741 de studenți au fost acceptați în comunitatea academică a Universității Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, în noul an universitar 2023-2024, cel mai mare număr din ultimii ani, din care 40% cu taxă.

15.500 de noi studenți la Universitatea Babeș-Bolyai

Articolul următor

CTP Arad West are structura terminată şi e pe jumătate preînchiriat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share