Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Premii de 259.000 $ la Transylvania Open. Vin Garcia, Pliskova și Vekic

Transylvania Open WTA 250, cel mai bun turneu din lume la această categorie în 2022, va aduce nume mari ale tenisului mondial la Cluj-Napoca.
Jucătoarea franceză devine principala favorită la câștigarea turneului de la Cluj | Foto: Facebook – Caroline Garcia

Caroline Garcia, Karolina Pliskova și Donna Vekic se vor lupta pentru trofeu, iar Sorana Cîrstea, cea mai în formă jucătoare din România, este printre favorite.

Transylvania Open WTA 250, cel mai bun turneu din lume la această categorie în 2022, va aduce nume mari ale tenisului mondial la Cluj-Napoca. Caroline Garcia (locul 11 mondial), câștigătoarea Turneului Campioanelor în 2022, este favorita numărul 1 a turneului de la BTarena, din 16-22 octombrie.

La Transylvania Open vor juca și Donna Vekic (locul 21 WTA), Sorana Cîrstea (25 WTA), cea mai bine clasată jucătoare din țară la nivel mondial, și Karolina Pliskova (36 WTA, fost lider mondial la simplu). Pe tabloul principal se află încă două jucătoare din România: Patricia Țig (65 WTA) și Ana Bogdan (71 WTA). Alături de ele, Jaqueline Cristian (107 WTA) este pregătită să joace la a treia ediție a turneului.

”Lista pentru înscrierile la turneu s-a închis de curând, așteptăm lista finală de la oficialii WTA, dar deja putem spune că ne așteaptă un turneu foarte puternic. O avem pe Caroline Garcia locul 11, în acest moment, actuala câștigătoare a trofeului WTA Finals. Sorana Cîrstea care este într-o formă foarte bună și va juca pentru prima oară la noi.

Va fi prezentă la turneu și Karolina Pliskova, dublă finalistă de Grand Slam. Abia așteptăm să le vedem în teren și sper ca fanii tenisului să vină în număr cât mai mare să ne bucurăm de tenis de cea mai bună calitate”, a spus Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open.

Cărțile de vizită ale vedetelor

Carolina Garcia, în prezent locul 11 în clasamentul mondial, a captat atenția lumii tenisului încă din 2011, la French Open, când a fost aproape de o victorie în fața Mariei Sharapova. De atunci, a reușit să urce în top 5 mondial atât la simplu cât și la dublu, categorie la care a câștigat și două titluri de Grand Slam. 2022 a fost anul în care a revenit în forță în topul jucătoarelor.

A urcat atunci, în câteva luni, de pe poziția 74, pe locul patru mondial, poziţie pe care a mai atins-o în 2018, înainte de a traversa patru ani dificili. A încheiat sezonul cu trofeul Turneului Campioanelor.

A fost al patrulea titlu la simplu cucerit de Garcia în 2022, după cele de la Bad Homburg, Varşovia (unde a jucat în finală cu Ana Bogdan) şi Cincinnati. La toate acestea se adaugă victoria la dublu de la Roland Garros, cucerită alături de compatrioata sa, Kristina Mladenovic.

Donna Vekic, aflată momentan pe locul 21 mondial, s-a evidențiat prin câștigarea a patru titluri la simplu în circuitul WTA: Openul din Malaezia din 2014, Nottingham Open din 2017, Courmayeur Ladies Open din 2021 și, anul acesta, Monterrey Open. Cel mai înalt clasament din cariera sa a fost locul 19 mondial, obținut în 4 noiembrie 2019.

Sorana Cîrstea este cea mai bine clasată jucătoare din România în topul mondial. Ea se află momentan pe locul 25, la patru poziții distanță de cel mai înalt clasament al carierei atins în 2013. Printre cele mai mari realizări ale Soranei se numără ajungerea în sferturile de finală la French Open în 2009, sferturile de finală la US Open 2023 și finala la Rogers Cup 2013.

Karolina Pliskova este fost lider mondial la simplu. A ajuns pe locul I mondial în 2017, poziție pe care a păstrat-o opt săptămâni. Cunoscută pentru serviciul său puternic și forehand-ul agresiv, Pliskova a câștigat 16 titluri la simplu și cinci la dublu în circuitul WTA și a ajuns în două finale de Grand Slam la simplu, la US Open, în 2016, și la Campionatele de la Wimbledon, în 2021.

La calificări se intră gratis

Transylvania Open WTA 250 va avea loc în 16-22 octombrie și va începe cu două zile de calificări (14-15 octombrie). Meciurile se vor juca indoor, pe hard, în BT Arena, pe două terenuri de joc.

Fanii tenisului au la dispoziție un număr limitat de 100 de abonamente pentru acces pe întreaga perioadă a turneului, 16-22 octombrie, și bilete de o zi care oferă acces la toate meciurile din ziua respectivă, de pe ambele terenuri. Pentru calificări, 14-15 octombrie, publicul are acces gratuit, dar va fi necesară emiterea unui tichet cu valoare zero și rezervarea locului pe site-ul partenerului de ticketing, Entertix.ro.

Rezervarea pentru zilele de calificări va fi disponibilă online, din 25 septembrie, și la fața locului, în limita locurilor disponibile. Biletele la turneu sunt disponibile exclusiv pe Entertix.ro și nerambursabile. În cadrul Transylvania Open 16 jucătoare vor juca în calificări, 32 la simplu și vor fi 16 echipe la dublu. În joc sunt puse 280 de puncte WTA și premii de 259.000 dolari.

Locul 24 de pe tabloul principal la simplu este rezervat pentru o jucătoare care ar putea beneficia de Special Exempt. În cazul în care nu va exista o astfel de situație, va intra următoarea sportivă înscrisă pe listă. Tabloul principal va fi completat de patru jucătoare care vor veni din calificări (meciuri care se vor juca în perioada 14-15 octombrie) și de alte patru jucătoare care vor beneficia de wild cards.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca și Romanian United Fund (RUF) din Chicago - SUA au convenit asupra intensificării impactului pe care diaspora îl poate exercita în întreaga lume.

Romanian United Fund a bătut palma cu Universitatea Babeș-Bolyai

Articolul următor
Este o nouă ediție a Zilelor Recoltei organizată în comun de administrațiile județeană și municipală și derulată prin intermediul Asociației Produs de Cluj.

Zilele Recoltei revin pe platoul Sălii Horia Demian

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share