Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Romanian United Fund a bătut palma cu Universitatea Babeș-Bolyai

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca și Romanian United Fund (RUF) din Chicago - SUA au convenit asupra intensificării impactului pe care diaspora îl poate exercita în întreaga lume.
Una dintre întâlnirile românilor stabiliți în metropola americană Chicago | Foto: RUF

Un parteneriat strategic pentru consolidarea diasporei românești a fost realizat de către cele două instituții.

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca și Romanian United Fund (RUF) din Chicago – SUA au convenit asupra intensificării impactului pe care diaspora îl poate exercita în întreaga lume.

“Colaborarea reunește excelența academică a UBB și angajamentul ferm față de schimbarea socială al RUF, având ca misiune comună valorificarea potențialului diasporei românești de la nivel global”, potrivit universității clujene.

Conform parteneriatului, UBB și RUF se angajează să colaboreze în mod constant, să ofere sprijin și să promoveze implicarea, având ca obiectiv creșterea calității profesionale a comunităților diasporei românești.

Inițiativele principale:

  • Dezvoltarea unor noi rețele și parteneriate profesionale: ambele organizații vor stabili platforme și vor găzdui evenimente care vor facilita colaborarea în rândul membrilor diasporei, cercetătorilor din mediul universitar și profesioniștilor. Aceste eforturi au ca obiectiv stimularea inovației și crearea de parteneriate.
  • Cercetarea colaborativă: încurajarea proiectelor de cercetare comună între cadrele didactice universitare și cercetători din cadrul diasporei, proiecte care pot produce rezultate inovatoare și pot consolida legăturile academice.
  • Stimularea unor noi inițiative comunitare: colaborarea cu organizațiile și liderii diasporei pentru inițiative comune de informare (proiecte de servicii comunitare, campanii de sănătate publică sau programe educaționale).
  • Schimburi culturale și sensibilizarea față de alte culturi: organizarea de evenimente, seminare și ateliere culturale pentru a celebra diversitatea culturilor diasporei, promovându-se înțelegerea și aprecierea în cadrul unui public mai numeros.

Vor să promoveze cercetarea cu diaspora

„Acest parteneriat ilustrează angajamentul UBB față de excelența academică modernă, care implică și responsabilitatea socială. Diaspora românească ar trebui să fie considerată un bun de mare preț pentru țara noastră. Colaborăm cu RUF pentru a promova cercetarea și oportunitățile educaționale pentru comunitățile diasporei, într-o relație bidirecțională de tip „win-win” între România și diaspora românească”, afirmă rectorul UBB, Daniel David.

„La RUF credem în capacitatea diasporei de a produce schimbări pozitive în lume. Acest parteneriat cu UBB este un pas semnificativ spre valorificarea acestui potențial și construirea unei comunități globale mai puternice și mai incluzive”, a spus Mihai Lehene, președintele RUF.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Într-un eveniment dedicat celor care îndrăznesc să rupă tiparele și să redefinească perspectivele, organizatorii TEDxEroilor 2023  au pregătit o surpriză de proporții: speakeri extraordinari care ne vor inspira cu poveștile lor.

TEDxEroilor 2023: un val de curaj și schimbare la orizont

Articolul următor
Transylvania Open WTA 250, cel mai bun turneu din lume la această categorie în 2022, va aduce nume mari ale tenisului mondial la Cluj-Napoca.

Premii de 259.000 $ la Transylvania Open. Vin Garcia, Pliskova și Vekic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share