Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Subvenţia pentru vaca de lapte 2022 a intrat în plată la APIA

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin, aferent anului 2022. Sprijinul financiar acordat este în valoare de 83,11 milioane lei pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin.

Pentru o parte din crescători, sprijunul va avea un cuantum total de 110 euro/cap de vită adultă, aşa reiese din comunicatul APIA.

Suma totală autorizată la plată este în valoare de 83.111.259,58 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Sprijinul se adresează solicitanților care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile O.U.G nr. 3/2023 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin, în anul 2022.

Sprijin pentru vaca de lapte în două etape

Susţinerea financiară a crescătorilor de bivine se va face în două tranşe. Pentru sesiunea I sumele vor fi atribuite unui număr de 3.867 beneficiari. Valoarea sprininului va fi de 20.738.747,76 lei (cuantumul ajutorului de stat este de 73 euro/cap vacă adultă).
Va exista şi o tranșă suplimentară sesiunea I + II pentru un număr de 16.246 beneficiari.  Valoarea acestui sprijin va fi de 62.372.511,82 lei (cuantum suplimentar de 37 euro/cap vacă adultă).
Aşadar, doar 16.246 beneficiari vor fi susţinuţi prin subvenţia pentru vaca de lapte 2022 cu 110 euro/cap de vacă adultă.
Valoarea totală a ajutorului ce poate fi acordată pentru fiecare beneficiar nu depăşeşte echivalentul în lei a 250.000 euro, la cursul de schimb valutar stabilit de Banca Națională a României, valabil la data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență nr. 3/2023.
Sumele primite prin alte scheme de sprijin finanțate de la bugetul de stat pe Secțiunea 2.1 – Cuantumuri limitate ale ajutoarelor, pct. 56, lit.a) din Comunicarea Comisiei Europene, se deduc din pragul maxim de 250.000 euro/beneficiar.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La Târgu-Mureş se va desfăşura în octombrie a treia ediţie Coop&Grow

Articolul următor
Consiliul Județean (CJ) a aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții pentru construirea instalației de tratare prin dezintegrare moleculară pentru valorificarea energetică a deșeurilor municipale din județ.

Indicatori tehnici aprobați pentru stația de dezintegrare moleculară Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share