Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Asociația iPlant.Today Sebeș și Facultatea de Silvicultură Suceava reunite de planuri pentru viitorul pădurilor

Asociația iPlant.Today Sebeș împreună Facultatea de Silvicultură Suceava a organizat un Simpozion local de mare interes miercuri 11 Octombrie, la Universitatea Suceava – Auditorium Joseph Schmidt. Discuțiile s-au axat pe observații și analize ale problemelor climatice, respectiv soluții și tehnologii pentru vitalitatea pădurilor viitorului. Au participat aproximativ 240 de elevi și studenți, cadre didactice, profesori universitari și specialiști din domeniul silvic.

Un simpozion de larg interes

Ambasada Emiratelor Arabe Unite la București a fost reprezentată de HE Deputy Head of Mission Eng. Mahra Ali Al-Shaya, care a discutat despre sustenabilitate și agenda summitului COP28 UAE 2023.

Din partea Facultății de Știința și Ingineria Mediului – Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca a participat Conf.dr. Nicolae Ajtai, Decanul acestei instituții academice, care a avut o intervenție video, conținând aplicația EcoVoce și planuri concrete efectuate pentru protecția mediului, dumnealui fiind Chair Catedra UNESCO România.

Facultatea de Silvicultură Suceava prin Decanul Șef lucrări dr. ing. Ciprian Palaghianu, a prezentat o analiză a efectelor climei asupra pădurilor și importanța ecosistemelor – împăduririle – „arma” umanității în fața schimbărilor climatice

Facultatea de Drept și Științe Sociale a Universității „1 Decembrie Alba Iulia” a fost reprezentată de Lector Universitar Bogdan Manole – Decebal. Acesta a arătat celor prezenți importanța dreptului și aplicabilitatea legilor în domeniul silviculturii.

La simpozionul organizat de iPlant.Today au participat și reprezentanți din învățământul preuniversitar

Colegiul Petru Rareș Suceava a fost reprezentat de elevele Tofan Ioana și Baluș Eliza-Maria, sub îndrumarea doamnei director adjunct Greculeac Anca. Acestea au prezentat o soluție ingenioasă pentru germinarea semințelor utilizând apă activată cu plasmă. Colegiul Silvic Bucovina a fost reprezentat de doamna profesoară Alina Pasinciuc, care a vorbit celor prezenți despre impactul amprentei de carbon asupra mediului.

Cercetător Ing. Silvic – Popa Andrei de la  INCDS Câmpulung Moldovenesc – a prezentat rezultatul cercetărilor acestuia despre monoculturile de molid – provocări, declin și adaptare.

Direcția Silvică Suceava

Din partea Ocolulului Silvic Mălini, din Direcția Silvică Suceava a fost prezent dl Ing. Silvic Robciuc Bogdan. Acesta a făcut o analiză despre plantarea materialului dendrologic – soluții din pepinierele silvice

Alături de cei prezenți au intervenit cu mesaje video din Dubai, Marius Bogdan Pîslariu și Cornelia Pintilie. Aceștia au vorbit celor prezenți despre importanța inovației și a cercetărilor de mediu, precum și exemple concrete de implicare a societății în sustenabilitate.

Marius Pîslariu, în calitate de membru al Asociației, a înmânat cu această ocazie diploma de membru de onoare Corneliei Pintilie, pentru promovarea activă pe plan local și internațional a valorilor Asociației iPlant.Today.

Asociația iPlant.Today

Asociația iPlant.Today a fost reprezentată de președintele acesteia, Florin Ungureanu, care a pus în discuție soluția Asociației la pădurile viitorului – din perspectivă a schimbărilor climatice.  iCUP reprezintă rezultatul a 2 ani de cercetări și experimente cu rezultate promițătoare.

Voluntari la simpozion

Au fost prezenți voluntari și participanți de la Colegiul „Ștefan Cel Mare” Suceava, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava,  Liceul cu Program Sportiv Suceava ți Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La Moldova Nouă a fost inaugurat Centrul Cultural pentru Tineret. Urmează Centrul Multicultural de pe Faleza Dunării

Articolul următor
Gala Bienalelor și Anualelor de Arhitectură (GBAA), organizată de Ordinul Arhitecților din România - filiala Transilvania (OAR-T) și Primăria Cluj-Napoca, va avea loc în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania (BATRA).

Gala Bienalelor de Arhitectură se ține la Cluj. 45 de evenimente în Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share