Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șapte românce la startul turneului de tenis de la Cluj

Lupta pentru trofeul Transylvania Open WTA 250, cel mai bun turneu din lume la această categorie în 2022, începe luni, 16 octombrie.

Încă o româncă pe tabloul principal de simplu: Ilona Georgiana Ghioroaie și-a câștigat locul în calificări.

Lupta pentru trofeul Transylvania Open WTA 250, cel mai bun turneu din lume la această categorie în 2022, începe luni, 16 octombrie. 12 jucătoare din România se află în competiție la simplu, la dublu, sau la ambele categorii.

Sunt șapte românce pe tabloul principal de simplu și șapte pe tabloul de dublu: Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse (WC), Miriam Bulgaru (WC) și Ilona Georgiana Ghioroaie – simplu, respectiv Gabriela Ruse, Monica Niculescu, Irina, Bara, Jaqueline Cristian, Mara Gae, Briana Szabo și Ilinca Amariei – dublu. Favorita numărul 1 a turneului este Sorana Cîrstea (locul 26 WTA).

Lupta pentru trofeul Transylvania Open WTA 250, cel mai bun turneu din lume la această categorie în 2022, începe luni, 16 octombrie.

NEW ENTRY – CALIFICĂRI

Ilona Ghioroaie s-a calificat pe tabloul principal și e cea de-a șaptea româncă de pe tabloul de simplu. A fost singura jucătoare din România care a ajuns în turul doi al calificărilor după ce adversara pe care urma să o întâlnească în primul tur a urcat pe tabloul principal ca urmare a retragerii Anastasiei Pavlyuchenkova. A avut un meci greu cu Valeriya Strakhova (Cehia), dar a reușit o victorie categorică (6-1, 6-2).

”Sunt foarte emoționată, mai ales că este primul turneu de această anvergură pentru mine și mă bucur. M-am așteptat la un meci greu. Știam de la început că așa va fi, însă am încercat să dau tot ce am mai bun și mă bucur că am reușit să fac acest lucru. Legat de următorul meci, nu știu stilul de joc al adversarei, o să mă documentez și o să încerc să fac jocul meu și să mă bucur de tenis”, a spus Ghioroaie.

Ea a avut și un mesaj pentru public, după ce a jucat în fața a 2.000 de fani ai tenisului. Celelalte trei jucătoare calificate pe tabloul de simplu în calificări sunt: Martha Matoula din Grecia, Ekaterina Makarova și Anastasiya Soboleva din Ucraina.

Lupta pentru trofeul Transylvania Open WTA 250, cel mai bun turneu din lume la această categorie în 2022, începe luni, 16 octombrie.

NEW ENTRY – WILD CARDS

Mara Gae a revenit în competiție cu un Wild Card primit din partea Transylvania Open pe tabloul de dublu. Ea face echipă cu Viktoriya Tomova (Bulgaria) și va juca luni luni, 16 octombrie, împotriva unei alte echipe proaspăt intrate în turneu cu Wild Card: Briana Szabo, Ilinca Amariei.

Mara Gae, de 17 ani, a câștigat anul acesta trofeul US Open la junioare dublu și a jucat în primul tur al calificărilor Transylvania Open. La Cluj, și-a făcut  debutul în circuitul profesionist de tenis. În primul tur al calificărilor a jucat și tânăra clujeancă Briana Szabo.

MECIURILE ZILEI  1

Primele meciuri din cadrul turneului de tenis Transylvania Open încep luni, 16 octombrie, la ora 12:00. Fanii tenisului pot să le vadă, pe terenul central, pe Miriam Bulgaru și Patricia Țig, în ultimele două meciuri ale zilei de pe tabloul de simplu. Miriam Bulgaru va juca cu Ipek Oz din Turcia, iar Patricia Țig cu Martha Matoula din Grecia.

Pe terenul 2 vor avea loc trei mecuri ale româncelor: Monica Niculescu și Anna-Lena Friedsam joacă cu Ali Collins și Andrea Gamiz. Gabriela Ruse, care este și pe tabloul de simplu, face echipă cu Alycia Parks și va juca luni cu echipa formată din Ilinca Amariei și Briana Szabo. Partida lor va fi urmată de Mara Gae și Viktoriya Tomova vs Irina Bara și Jaqueline Cristian.

Vedetele României intră marți

Marți, 17 octombrie, sunt anunțate deja trei meciuri importante care se vor juca începând cu ora 16:00: Ana Bogdan, Gabriela Ruse și Sorana Cîrstea vor juca pe terenul central partidele care vor arăta șansele de câștig a trei jucătoare puternice din România. Cea de-a treia ediție a turneului de tenis Transylvania Open WTA 250 are loc în perioada 16-22 octombrie și include două zile de calificări: 14-15 octombrie.

Meciurile se joacă indoor, pe hard, în sala polivalentă BTarena din Cluj-Napoca. Sala a fost împărțită în două terenuri de joc: central și 2. Pe lângă aceste două terenuri, au mai fost amenajate încă două pentru antrenamente. În total, 32 de jucătoare vor concura la meciurile de simplu, și 16 echipe la dublu. În joc sunt puse 280 de puncte WTA și premii de 259.303 dolari.

Transylvania Open este cel mai important turneu de tenis feminin din România și face parte din categoria WTA 250. Evenimentul reunește jucătoare de top din întreaga lume pentru o săptămână de competiție intensă în BT Arena din Cluj-Napoca. Cu o creștere constantă în popularitate, Transylvania Open WTA 250 continuă să promoveze tenisul feminin în România și în lume.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
CAA a pus pe picioare o unitate de compostare printr-un proiect cu finanțare UE în cadrul Stației de Epurare a Apelor Uzate (SEAU) Câmpia Turzii.

Ce facem cu nămolurile din epurarea apei. Compost sau energie?

Articolul următor
Cu acest prilej, la această dată în România a fost instituită Ziua Națională a Alimentației și Combaterii Risipei Alimentare începând cu anul 2016, prin Legea nr. 47/2016 publicată în Monitorul Oficial al României în același an. 

Soluții inovatoare pentru fermierii implicați în acțiunile de combatere a risipei alimentare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share