Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hibridul P64LP170, campionul absolut

Anul acesta, hibridul P64LP170 deține două titluri foarte importante: cea mai mare producție realizată în testări – 5.244 kg/ha în localitatea Ulmu, din județul Brăila, unde a depășit cu peste 5% următorul hibrid testat; cea mai mare producție medie obținută în cele patru locații – 3.113 kg/ha, cu 4% mai mult decât următorul hibrid clasat.

Anul acesta a fost unul foarte de complicat din punct de vedere climatic dar și economic, atât producțiile, cât și profitul fermierilor fiind serios diminuate.

Floarea-soarelui este cultura care se evidențiază când avem ani ca 2023 prin rezistența la secetă, care este peste orice cultură de primăvară, iar germoplasma Corteva e clar cea mai adaptată condițiilor locale. În fiecare an, rezultatele testărilor RITAC-FAPPR atestă cât de bine sunt adaptați hibrizii Pioneer la condițiile din țara noastră. Stabilitatea și producțiile constante demonstrează anual pretabilitatea produselor.

Anul acesta, hibridul P64LP170 deține două titluri foarte importante: cea mai mare producție realizată în testări – 5.244 kg/ha în localitatea Ulmu, din județul Brăila, unde a depășit cu peste 5% următorul hibrid testat; cea mai mare producție medie obținută în cele patru locații – 3.113 kg/ha, cu 4% mai mult decât următorul hibrid clasat.

Este foarte important să precizăm că în primii cinci hibrizi, ca medie a rezultatelor, Corteva Agriscience deține trei produse: P64LP170, P64LP190 si P64LE162. Competitorul cel mai important nu are niciun produs. Un alt aspect foarte important este media obținută de fiecare companie participantă în cele patru locații, unde portofoliul Pioneer ocupă prima poziție, cu un avantaj de 6% față de următoarea companie.

Concluziile sunt următoarele:

  • P64LP170 -­ Cel mai productiv hibrid de floarea-soarelui
  • P64LP170 – Cel mai stabil hibrid de floarea-soarelui
  • P64LP170 – Cel mai rezistent la Lupoaie
  • P64LP170 – Cel mai rezistent la secetă

Hibridul P64LP170 este comercializat de 2 ani în România și a fost testat 3 ani consecutiv în cele 4 locații FAPPR, unde a obținut de fiecare dată producții mai mari față de medie, rezultatele testărilor fiind disponibile in comunicările făcute de către FAPPR. Testările FAPPR sunt realizate la cele mai înalte standarde, cu profesionalism, fără subiectivism și cu transparență totală.

Concluzia este una foarte simplă: cel mai bine adaptat hibrid de floarea-soarelui la condițiile locale, la tehnologia aplicată de către fermieri, este de departe P64LP170. O alegere sigură, cu riscuri zero.

Andrei CIOCOIU
CMM Seeds Corteva Agriscience Romania și Moldova

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Astfel, pentru a reinventa definiția stilului tomnatic, Iulius Mall Cluj ți-a pregătit catalogul „The New Romantics”,

Catalogul "The New Romantics", pregătit la Iulius Mall

Articolul următor
"Activitatea grupului TeraPlast a accelerat în T3 cu o viteză suplimentară imprimată de creșterea lucrărilor de infrastructură și exporturilor, însă sunt încă vizibile limitări de potențial date de evoluția sub așteptări a business-urilor din subsidiare (segmentele ferestre, uși și ambalaje flexibile)”, conform managementului.

Afaceri mai mici pentru TeraPlast, după trei trimestre. “Recuperăm la final de an”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share