Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CNAS promite optimizarea cantractărilor și a decontării serviciilor medicale

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a înțeles necesitatea de a-și optimiza procederile, atât în ceea ce privește contractările, cât și procedurile de decontare a serviciilor medicale. Într-un comunicat de presă, CNAS informează că a început un proces de eficientizare a acestor activități în toate domeniile de asistență medicală. În acest sens, a fost aprobată constituirea a două grupuri de lucru, sub îndrumarea metodologică a instituției, cu scopul de a elabora proceduri unitare pentru toate casele județene de asigurări de sănătate.

Noile proceduri trebuie să răspundă cât mai bine nevoilor asiguraților, în condițiile în care accesul la servicii medicale este diferențiat, la ora actuală, în funcție de județ și localitate, existând inechitate între marile centre universitare ale țării și zonele cu deficit de specialiști.

Dr. Andrei Baciu, președintele CNAS, apreciază optimizarea activității

„Inițiativa reprezintă un pas semnificativ către modernizarea și digitalizarea sistemului nostru de sănătate, iar aceste proceduri unitare vor servi ca fundament pentru eficiență și transparență. Uniformitatea și claritatea în aplicarea legislației peste tot în țară și față de toți asigurații și furnizorii de servicii medicale garantează un acces mai echitabil al cetățenilor la servicii medicale în toate regiunile. Suntem hotărâți să aducem îmbunătățiri semnificative în domeniul asigurărilor sociale de sănătate și să creăm un sistem care să ofere servicii de cea mai înaltă calitate” – a declarat dr. Andrei Baciu, președintele CNAS.

Grupurile de lucru au în componență reprezentanți din structurile de specialitate ale CNAS și din rândul caselor de asigurări de sănătate cu cea mai bună practică în domeniu, pentru optimizarea activității.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mobex Târgu Mureș se pregătește pentru demolare

Articolul următor

XCity Towers, 9 turnuri pentru Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share