Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Premiul Național „Constantin Brâncuși” acordat de ICR sculptorului Liviu Mocan

Institutul Cultural Român i-a decernat vineri, 27 octombrie, Premiul Național „Constantin Brâncuși” 2022 sculptorului Liviu Mocan. Acesta a fost onorat de ICR pentru expoziția Inima Învierii, realizată anul trecut la Biserica Neagră din Brașov.
Trofeul Premiului Național „Constantin Brâncuși”, realizat de artistul plastic Mihai Topescu, i-a fost înmânat câștigătorului în cadrul manifestărilor prilejuite de împlinirea a 85 de ani de la inaugurarea Ansamblului Monumental Calea Eroilor din Târgu Jiu, capodopera marelui sculptor Constantin Brâncuși.
Premiul Național „Constantin Brâncuși” constituie atât o apreciere a valorii artistice, cât și o recompensă morală și materială pentru lucrări originale care pun în evidență creativitatea autorilor și contribuie semnificativ la îmbogățirea patrimoniului cultural național și universal.

Liviu Mocan

„Sunt fericit să fiu sculptor. Întregul Univers este o galerie cu sculpturi. Încep să lucrez. Când mâinile mele ating lemnul, bronzul, granitul, când mâinile mele se adâncesc în lut moale ating mâinile lui Dumnezeu”, a afirmat Liviu Mocan. „Vreau să mulțumesc Institutului Cultural Român, Centrului Brâncuși, comisiei, celor care m-au ales, vreau să vă mulțumesc dumneavoastră, participanților, pentru că prin faptul că sunteți aici dovediți o căutare de spiritualitate. Și în încheiere, sunt convins că și dumneavoastră, dar eu îi mulțumesc lui Constantin Brâncuși care mie, personal, și unei țări întregi ne-a făcut un cadou uriaș” a adăugat sculptorul laureat.

Premiul Bursa „Constantin Brâncuși”

Cu aceeași ocazie, a fost decernat și premiul Bursa „Constantin Brâncuși”, care i-a revenit artistului Felix Aftene, pentru expoziția de arte vizuale Retrospectiva, organizată la Muzeul de Artă de la Palatul Culturii din Iași în noiembrie 2022.
Evenimentele au fost organizate de Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” , Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgu Jiu, în parteneriat cu Institutul Cultural Român.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CFR conectează feroviar Timișoara de Aeroportul „Traian Vuia”

Articolul următor
Instituția noastră a fost implicată, din mai 2023, în înregistrarea în evidențe a refugiaților din Ucraina, care au primit toate drepturile pe care le au cetățenii români ca șomeri indemnizați.

Unde își găsesc job-uri ucrainenii la Cluj: restaurante, servicii, industrie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share