Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

SĂNĂTATE. Primul startup de surzi din România a câștigat programul de incubare FIX Cluj

Echipa QRSign a anunțat câștigarea ediției a doua a programului de incubare FIX Cluj. Aceasta reprezintă nu numai un succes pentru echipa câștigătoare, ci și și un moment istoric pentru comunitatea surzilor din România. 
Echipa câștigătoare a demonstrat că surzii pot avea un impact semnificativ în lumea afacerilor | Foto: QRSign

Un grup de tineri din Cluj cu deficiențe de auz a reușit să se impună în cadrul competiției.

Echipa QRSign a anunțat câștigarea ediției a doua a programului de incubare FIX Cluj. Aceasta reprezintă nu numai un succes pentru echipa câștigătoare, ci și și un moment istoric pentru comunitatea surzilor din România. QRSign este formată din cinci tineri surzi, foști colegi la Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz din Cluj-Napoca.

Proiectul a fost creat cu scopul de a aduce inovație și soluții creative pe piața turistică. Deși se confruntă cu provocări unice, echipa a demonstrat că surzii pot avea un impact semnificativ în lumea afacerilor, au precizat organizatorii competiției.

“QRSign nu este doar un startup, este o comunitate. Echipa noastră de surzi tineri și talentați împărtășește această viziune și lucrează zi de zi pentru a introduce accesibilitate în limba maternă a fiecărui utilizator, indiferent dacă ești surd sau nu”, a declarat Daniel Lolici, fondatorul QRSign și președintele Asociației Naționale a Surzilor din România, Filiala Tineret.

Cu acest grant, QRSign vrea să extindă proiectul accesibilității pe piață turistică, cu scopul de a aduce beneficii semnificative pentru comunitatea surzilor și societatea în ansamblu. FIX Cluj, cel mai mare program de incubare din România, este parte a Fondului de Inovare și Experiment Cluj, implementat de Clusterul de Educație C-EDU în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca și Fundația Botnar.

Programul pune la dispoziția participanților selectați granturi de până la 50.000 de euro, expunere la diferite industrii, sesiuni de învățare de la experți, suport și mentorat personalizat în fiecare etapă. Fondurile sunt alocate celor selectați pentru a-și dezvolta, crește și scala ideile inovative de afaceri și soluțiile propuse pentru a face față economiei viitorului pe componenta verde, digitală și cea de reziliență.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rodna scoate la licitație proiectarea și construcția unui sistem de producere a energiei din biomasă

Articolul următor
Primul parc fotovoltaic și eolian pentru cercetare din România, CITAT-E, este construit cu fonduri europene și fonduri de la bugetul local în zona Lomb a municipiului, în cadrul Cluj Innovation Park (CIP).

ENERGIE. Parcul fotovoltaic-eolian de pe Dealul Lomb costă 2,6 milioane €

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share