Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

 Se montează primele grinzi la cel de-al doilea viaduct peste Crișul Negru, cel dintre Beiuș și Finiș

 

Constructorii au început din această săptămână montarea primelor grinzi peste Crișul Negru la viaductul dintre Beiuș și Finiș de pe Centura Beiuș. Lucrările au ajuns astfel la un stadiu fizic de peste 40%.

„Trebuie montate în total 108 grinzi, la cele 27 de deschideri între pilonii celor 2 viaducte peste Crișul Negru și a celor 3 pasaje rutiere supraterane ale centurii. Constructorii își propun să monteze cel puțin 12 în fiecare săptămână, în așa fel încât până la sfârșitul anului toate grinzile să fie montate. În paralel cu transportul grinzilor în șantier și cu montarea acestora, se vor realiza armăturile și se va turna placa de beton ce va rigidiza grinzile. Până la sfârșitul lunii ianuarie, anul viitor, aceste lucrări vor fi terminate”, a precizat președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan.

Centura Beiuș va avea o lungime totală de 9,33 de kilometri și este compusă din două tronsoane. Primul, cu lungimea de 7,3 kilometri, începe din DN76, traversează Crișul Negru și Drumul Comunal 231, ocolind Beiușul la vest. Apoi trece peste calea ferată și Crișul Negru și revine în DN76 printr-o curbă la dreapta. Al doilea tronson are o lungime de 2 kilometri, înspre localitatea Delani. Va face legătura între primul sector al centurii și DJ 764 Beiuș – Roșia – Aleșd și va asigura accesul către viitorul Parc Industrial Beiuș.

Constructorii sunt: Etapa I: Drum Asfalt (Lider), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt (valoare contract: 269.464.711,29 lei, fără TVA) și Etapa II: Drum Asfalt (Leader) și Ile Viorel Construct (valoare contract: 15.589.851,59 lei, fără TVA).

Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare 2014 – 2020, în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

 

Opt drumuri noi în județul Bihor

În prezent, Consiliul Județean Bihor derulează lucrări la 8 drumuri noi în județul Bihor, cu o lungime totală de 68 de km:

  • Centura Aleșd – 5,8 km
  • Centura Beiuș – 9,3 km
  • Centura Sântandrei – 5 km
  • Centura Nojorid – 8,4 km
  • Centura Sânmartin – 8 km
  • Centura Oșorhei – 5,8 km
  • Centura Biharia – 8,7 km
  • Inelul Metropolitan Oradea – 17 km.

 

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea caută constructor pentru pasajul subteran de la intersecția B-dul Decebal cu Tudor Vladimirescu

Articolul următor

Complexul Energetic Valea Jiului are un nou director general

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share