Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centrul de zi pentru persoane vârstnice Aiud are nevoie de un furnizor de servicii sociale

Primăria municipiului Aiud a publicat documentul privind selecția unui partener privat pentru furnizarea de servicii de zi în cadrul Centrului de zi pentru persoane vârstnice, situat administrativ în municipiul Aiud, str. Simion Bărnuțiu.

Obiectivul a fost dezvoltat de Municipiul Aiud în cadrul proiectului Respect pentru bunicii comunității aiudene, SMIS 116236, finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, Prioritatea de investiție 8.1 – Investițiile în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional şi local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile  sociale, culturale și de recreare, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale, Obiectiv Specific 8.3 – Creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale, apel de proiecte P.O.R./8/8.1/8.3/A/1.

Potrivit contractului de finanțare, la Aiud se vor oferi servicii sociale unui număr maxim de 500 de vârstnici în centrul de zi, 100 de persoane vârstnice vor fi deservite de cantina socială, iar alte 50 de persoane vârstnice deservite de unitatea de îngrijire la domiciliu.

Serviciul de Ajutor Maltez în România și-a asumat, prin parteneriatul cu primăria Aiud, responsabilitatea de a înființa cantina socială pentru persoanele vârstnice sărace și unitatea de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice.

Ce va face partenerul privat la Centrul de zi  Aiud?

Pentru a se pune în practică obiectivul general al proiectului Respect pentru bunicii comunității aiudene, care este creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale pentru grupul vulnerabil persoane vârstnice în municipiul Aiud, partenerul privat acreditat care va furniza serviciile sociale va trebui să acopere servicii de socializare, recreere şi petrecerea timpului liber, servicii de asistență medicală – îngrijiri primare de sănătate, servicii de consiliere și  sprijin. De asemenea, va oferi oportunități de voluntariat, educație și instruire, va organiza grupuri de suport și activități terapeutice, precum și servicii de sănătate alimentară și viață sănătoasă.

Cel puțin 5 ore zilnic

Potrivit anunțului făcut de Primăria Aiud, serviciile vor fi furnizate într-un interval orar stabilit de furnizorul de servicii, de minimum 5 ore pe zi. De asemenea, partenerul privat se obligă să suporte costurile legate de administrarea imobilului, dotarea sa în conformitate cu standardele legale incidente, plata utilităților și orice alte cheltuieli ocazionate de utilizarea acestui imobil, mai puțin costurile de investiții și reparații capitale.

De asemenea, municipiul Aiud pune la dispoziția partenerului privat spațiul astfel dezvoltat, cu toate facilitățile și dotările sale rezultate din implementarea proiectului, în baza unui proces-verbal de predare-primire, în mod gratuit, având în vedere faptul că activitatea ce va fi prestată în cadrul centrului nu este generatoare de venituri. Partenerul privat se obligă să suporte costurile legate de administrarea imobilului, dotarea sa în conformitate cu standardele legale incidente, plata utilităților și orice alte cheltuieli ocazionate de utilizarea acestui imobil, mai puțin costurile de investiții și reparații capitale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dezvoltarea urbană integrată a municipiilor din Regiunea Centru

Articolul următor
Banca Transilvania (BT) a marcat un record istoric, în 10 noiembrie: este vorba despre o creștere cu 28% față de Black Friday 2022, respectiv dublu față de o zi standard din acest an.

8 milioane de tranzacții de Black Friday la Banca Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share