Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Veniturile Carbochim s-au mărit de cinci ori în acest an

În această perioadă, Carbochim a înregistrat venituri de 170 de milioane de lei, ceea ce reprezintă o creștere de cinci ori în comparație cu aceeași perioadă a anului 2022

Societatea clujeană a publicat raportul financiar pentru primele nouă luni ale anului 2023, care evidențiază o performanță semnificativă la venituri.

În această perioadă, Carbochim a înregistrat venituri de 170 de milioane de lei, ceea ce reprezintă o creștere de cinci ori în comparație cu aceeași perioadă a anului 2022, de 28,4 milioane, conform Goldring.

“Compania a înregistrat o evoluție remarcabilă și în ceea ce privește profitul net, înregistrând 117 milioane de lei în 2023, comparativ cu 2022, când a fost de 47 de milioane”, au remarcat brokerii mureșeni.

Carbochim, societate al cărei acționar majoritar este Carbo Europe, parte din grupul Iulius, se apropie de finalizarea demersului de relocare a producţiei într-o nouă locaţie din Bd. Muncii nr. 18, în zona fostului Combinat de Utilaj Greu.

Obiectivul celui mai mare producător de abrazive profesionale este de a obține o economie de energie de 18% la unitatea de producție de pe Bd. Muncii. O altă secţie a fabricii, de abrazivi pe suport, este deja funcțională într-o locație din str. Orăștiei şi reprezintă 35% din activitate.

5 milioane euro au fost investite în relocarea fabricii și dotarea cu noi tehnologii. În următorii ani alte 2 milioane vor fi direcţionate spre eficientizarea liniilor de producție.

Carbochim implementează şi o soluţie pentru producerea de energie din resurse regenerabile, prin montarea de panouri fotovoltaice pe acoperişul fabricii din Bd. Muncii. Aici vor funcţiona două secţii de corpuri abrazive: cu liant ceramic şi bachelitic.

Noile utilaje achiziţionate pentru retehnologizarea fabricii, ca parte din procesul de relocare, vor contribui cu o economie de curent electric estimată la 50%. Platforma industrială Carbochim se întindea pe 14 ha, în zona Pieței 1 Mai, loc unde este programat un ansamblu mixt, rezidențial și comercial.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Complexul Energetic Valea Jiului are un nou director general

Articolul următor
Banca Transilvania (BT ) Cluj a avut în primele nouă luni ale anului ritmuri de creștere a bazei de clienți și operațiunilor semnificativ peste media sectorului, conform raportului său financiar.

Grupul BT a ieșit pe profit cu 440 de milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share