Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BT Capital și Alpha Bank vor mijloci vânzarea obligațiunilor Cluj

Forul județean a finalizat procedura de desemnare a câștigătorului contractului de achiziție publică de servicii financiare în legătură cu emiterea și vânzarea pe piața primară, de obligațiuni de 75,7 milioane €, prin plasament privat.
Emisiunea de obligațiuni a județului se adresează în special investitorilor profesionali | Foto: BVB

Autoritățile clujene au desemnat câștigătorul licitației pentru prima emisiune de obligațiuni a județului.

Forul județean a finalizat procedura de desemnare a câștigătorului contractului de achiziție publică de servicii financiare în legătură cu emiterea și vânzarea pe piața primară, de obligațiuni de 75,7 milioane €, prin plasament privat. În urma evaluării ofertelor depuse de participanți, a fost declarată drept câștigătoare a contractului de achiziție publică asocierea BT Capital Partners – Alpha Bank Romania.

Obligațiunile vor fi emise în plasament privat, sub formă de obligațiuni dematerializate de 100 de euro, listate la Bursa de Valori București. Maturitatea împrumutului este de 10 de ani, cu scadență în 2033 și cu o opțiune de rambursare anticipată în 2029. Ratingul emisiunii, conform agenției Fitch, este BBB – outlook stabil, standalone “A”.

Consiliul Județean (CJ) va folosi banii obținuți din emisiunea de obligațiuni astfel: 45 de milioane euro pentru refinanțarea împrumuturilor luate de la bănci și 30 de milioane pentru investiții. Emisiunea de 75 milioane € va beneficia de avantajul că județul deține, din partea agențiilor internaționale, un rating peste cel suveran al României.

CJ are de acoperit credite de 38 milioane € de la BCR și 7,3 milioane de la CEC Bank. Consultant financiar pentru emisiunea de obligațiuni a fost VMB Partners, companie specializată pe sprijinirea autorităților locale.

Plasamentul privat presupune că emisiunea se adresează în special investitorilor profesionali și a maximum 149 de investitori de retail. Fondurile rezultate vor fi folosite pentru refinanțarea datoriei publice existente și finanțarea proiectelor de investiții derulate de CJ Cluj aflate în diferite stadii de implementare.

Cele mai mari proiecte sunt Drumul Bistriței – 204 milioane lei, Traseul Județean 4 – 149 milioane, Traseul Județean 1 – 126 milioane, Traseul Județean 2 – 110 milioane, Restaurarea Castelului Banffy Răscruci – 41 milioane, siguranța pacienților din spitalele din Cluj-Napoca – 33 milioane, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă – 32 milioane, Ambulatorul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii – 24 milioane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Alser Forest își extinde activitatea și face producție

Articolul următor

Conferința BioEcoSilva a adus în discuție soluțiile durabile pentru protejarea pădurilor României

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share