Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Elvețienii formează traineri de bucătari la Cluj

GSL și-a propus să transforme 10 bucătari profesioniști în master traineri în domeniul culinar, ridicându-le abilitățile.
Una dintre acțiunile Asociației Kolping, organizație care oferă oportunități pentru formarea competențelor profesionale

Global Swiss Learning (GSL) lansează în România un program revoluționar de formare de Master Traineri în domeniul culinar.

Compania elvețiană care oferă programe de educație profesională GSL și-a propus să transforme 10 bucătari profesioniști în master traineri în domeniul culinar, ridicându-le abilitățile și cariera la un nou nivel. Inițiativa a fost lansată în colaborare cu Asociația Breasla Bucătarilor din Cluj (ABBC) și cu Asociația Kolping.

Programul condus de Patrick Diethelm, Head Culinary Excellence la GSL a debutat cu un eveniment online. Participanții au împărtășit obiectivul comun de a dobândi cunoștințe pe care să le transmită următoarei generații de bucătari, subliniind rolul programului de a oferi o formare de cea mai bună calitate elvețiană.

Formarea culinară GSL este bazată pe curricula școlilor profesionale elvețiene. Bucătarii explorează gândirea critică, fundamentele bucătăriei și metodele de gătit, stăpânind ingredientele și tehnicile pentru mediile dinamice din bucătării. Programul introduce un model de învățare de tip “blended learning”, combinând 80% conținut digital cu 20% instruire practică pentru o educație completă.

Inițiativa vine ca urmare a implementărilor de succes din Asia, Brazilia și Elveția pentru a demonstra relevanța programului la nivel global. GSL își propune să contribuie la creșterea economică a României prin crearea unei forțe de muncă înalt calificate. Prin îmbunătățirea expertizei culinare, inițiativa sprijină industria ospitalității.

Împreună cu celelalte profesii planificate, urmărește să stimuleze prosperitatea economică și să facă din România o destinație atractivă pentru investiții în toate industriile. Participanții la program vor primi certificarea Culinary Master Trainer pe trei niveluri.

Sesiunile online în echipă, sarcinile individuale și sesiunile de practică în România asigură o pregătire completă, punând accent pe abilitățile practice și pe adaptarea la contexte diverse. Certificarea programului este emisă de Asociația Bucătarilor din Elveția în parteneriat cu GSL.

“Sprijinul industriei din partea ABBC și a Asociației Kolping subliniază importanța programului în cultivarea unei forțe de muncă calificate în domeniul culinar. Viziunea lor este de a pregăti o echipă de profesioniști culinari capabili să strălucească pe piața românească, poziționând țara ca un hub central pentru educație culinară în Europa de Est”, conform GSL.

Compania intenționează să extindă programele de educație profesională în România, introducând programe în domeniul brutăriei, patiseriei și cofetăriei, curățeniei, comunicarea în hoteluri, restaurant service, precum și în meseriile de sudori si electricieni. GSL se află în prima linie a revoluționării educației prin digitalizarea formării profesionale.

ABBC urmărește implicarea persoanelor fizice și juridice în vederea cunoașterii și promovării sectorului gastronomic și a educației gastronomice. Asociația Kolping este o organizație filantropică care sprijină și oferă oportunități pentru formarea și dezvoltarea competențelor profesionale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Curs de ultrasonografie fetală la Oradea

Articolul următor
Ștefan Moldovan era șef de popotă, angajat ca personal civil, la unitatea militară din Someșeni; se ocupa de crescătoria de porci și de bucătărie.

Cosmin Moldovan, afaceri de 20 milioane € din agricultură și industria alimentară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share