Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Industria IT a Clujului, promovată în Parlamentul European

Transilvania IT Cluster (TITC) s-a aflat printre coorganizatorii Romanian Digital Day (RDD) de la Parlamentul European (PE), având o implicare semnificativă.
RDD a pus accent pe competențele digitale în contextul tranziției tehnologice globale | Foto: TITC

Evenimentul de la Bruxelles a grupat decidenți și actori relevanți din România și Uniunea Europeană (UE) preocupați de inovație, tehnologie și noile direcții digitale.

Transilvania IT Cluster (TITC) s-a aflat printre coorganizatorii Romanian Digital Day (RDD) de la Parlamentul European (PE), având o implicare semnificativă. RDD este o inițiativă europarlamentarului Victor Negrescu. Aceasta se derulează în colaborare cu diverse entități precum Bucharest Promo Robots, Innovation Labs și Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România.

RDD a pus accent pe esențialul competențelor digitale în contextul tranziției tehnologice globale. Evenimentul a adus împreună decidenți și actori relevanți din România și UE preocupați de inovație, tehnologie și noile direcții digitale. Secțiunile de discuții au abordat teme fundamentale precum viitorul inovației, educația tehnologică și construirea unui ecosistem digital european puternic.

TITC a moderat o secțiune axată pe stimularea talentului regional în mediul digital, subliniind necesitatea alinierii competențelor digitale cu schimbările din domeniu și importanța unei forțe de muncă pregătite pentru viitor.

Printre invitați s-au numărat Aida Liha Matejicek, șefa unității Politica de Coeziune în Croația și România – DG REGIO, Comisia Europeană; Marc Angel, vicepreședinte al PE; Ray Pinto, director senior pentru Politica de Transformare Digitală la Digital Europe; Gheorghe Damian, primarul orașului Ciugud; Sergiu Manea, CEO al BCR; Gina Lupu, CEO al WolfPack Digital; Claudiu Crețu, CEO al Evozon; Mirela Mărcuț, Digital Policy; Corina Vasile, ANIS România.

“Integrarea companiilor clujene într-un eveniment orientat către factorii de decizie în domeniul politic a adus o valoare substanțială evenimentului și o perspectivă nouă.

Prezența ministrului cercetării, Bogdan-Gruia Ivan, și a ministrului economiei, Ștefan Oprea, a subliniat angajamentul ferm în transformarea digitală a țării noastre, aducând o perspectivă crucială asupra direcțiilor strategice și a importanței investițiilor în competențe digitale pentru viitorul României.

Participarea activă a noastră la RDD a demonstrat angajamentul în transformarea digitală a regiunii și a adus contribuții semnificative, evidențiind importanța pregătirii continue pentru o societate digitală”, potrivit TITC.

Clusterul clujean grupează 180 de companii inovatoare, universități, instituții de cercetare, autorități, organizații nonguvernamentale cu scopul de a stimula colaborarea, inovarea și dezvoltarea sustenabilă a industriei IT în regiune și țară. TITC oferă o platformă de networking și schimb de cunoștințe, facilitând parteneriate strategice și promovând dezvoltarea competențelor și a afacerilor în  IT.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La Universitatea de Vest Timișoara s-a inaugurat Institutul de Cercetări Avansate de Mediu – ICAM

Articolul următor
Ministerul Finanțelor (MF) va continuă emisiunile de titluri de stat pentru populație Fidelis, la Bursa de Valori București (BVB).

Grupul BT va coordona ultima ofertă de titluri de stat din 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share