Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transylvania Open, organizat la foc automat

Transylvania Open, votat de jucătoare drept cel mai bun turneu de categoria sa în 2022, a obținut o nouă poziție în calendarul Women’s Tennis Association (WTA) și revine în Sala Polivalentă la cinci luni de la încheierea ultimei ediții.
Ultima ediție a turneului a beneficiat de un buget de 1,5 milioane de euro | Foto: Transylvania Open

Inițiatorii turneului de tenis de la Cluj sunt obligați să îl concretizeze în numai două luni, după schimbarea datei de disputare hotărâtă de forul internațional.

Transylvania Open, votat de jucătoare drept cel mai bun turneu de categoria sa în 2022, a obținut o nouă poziție în calendarul Women’s Tennis Association (WTA) și va reveni în Sala Polivalentă la cinci luni de la încheierea ultimei ediții.

Turneul de tip WTA 250 va avea loc în perioada 3-11 februarie, la începutul sezonului competițional, după Linz Open (Austria), turneu WTA 500. “Această schimbare îi oferă turneului o poziție mai avantajoasă, cu șanse mari de a atrage la Cluj mai multe nume mari ale tenisului mondial feminin”, spun organizatorii.

”Schimbarea perioadei în care are loc Transylvania Open, din toamnă în iarnă, reprezintă un pas important pentru noi. Este o mișcare strategică și suntem extrem de fericiți că am reușit să o implementăm. Prin plasarea noastră la începutul calendarului, după Australian Open, vom fi printre primele turnee din circuit, sporind șansele noastre de a aduce la Cluj jucătoare valoroase.

Prin programarea turneului după alte competiții din aceeași zonă, oferim jucătoarelor posibilitatea de a continua seria de turnee în Europa. La început de an, jucătoarele sunt într-o formă mai bună și determinate să acumuleze rapid cât mai multe puncte pentru a-și asigura o poziție puternică în clasament. Sperăm să ne menținem și în viitor această poziție avantajoasă”, consideră Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open.

Organizatorii turneului de la Cluj se declarau nemulțumiți, la ediția 2023, de suita de retrageri – după anunțul inițial de participare – a unor jucătoare de top, precum Caroline Garcia, Donna Vekic, Karolina Pliskova, principalul motiv invocat de acestea fiind finalul unui sezon încărcat.

Au pus deja biletele la vânzare

Meciurile din 2024 se vor juca indoor la BTarena, pe hard, cu două terenuri de tenis amenajate. 32 de jucătoare vor concura la meciurile de simplu, și 16 echipe la dublu, pentru 280 de puncte WTA și premii de 267.082 de dolari. În plus, tabloul de calificări va avea 24 de jucătoare.

“Cei care doresc să participe la turneu pot deja să cumpere bilete de o zi la prețuri Early Bird de pe site-ul Entertix.ro, până în ianuarie 2024 Acestea oferă acces la toate meciurile din ziua respectivă, de la ambele terenuri de joc. Costul lor variază între 45 și 145 de lei. După încheierea etapei Early Bird, vor fi puse la vânzare și abonamente cu acces la meciuri pe întreaga perioadă a turneului (3-11 februarie).

La meciurile din zilele de calificări (3-4 februarie), fanii tenisului vor avea acces pe bază de rezervare, pe același site. Rezervările vor putea fi făcute online, începând din ianuarie 2024 și la fața locului, în timpul turneului, în limita locurilor disponibile”, au precizat organizatorii.

Cele trei ediții  de până acum au fost organizate în octombrie, înainte de WTA Finals. Turneul din 2023 a avut loc în perioada 16-22 octombrie și a fost câștigat la simplu de Tamara Korpatsch. Tânăra jucătoare din Germania a obținut la Cluj primul titlu WTA 250 din carieră, după finala jucată cu Gabriela Ruse.

Buget de 1,5 milioane € în 2023

Transylvania Open 2023 a însemnat nouă zile de tenis, dintre care două de calificări. Jucătoarele au avut la dispoziție două terenuri suplimentare de antrenament. Pentru amenajarea celor două terenuri de joc au fost necesare lucrări logistice speciale de separare a sălii, cu 3.000 mp de cortină fonoabsorbantă și ignifugă.

La organizare a lucrat o echipă de 800 de persoane. Bugetul s-a ridicat la 1,5 milioane €. Transylvania Open este cel mai important turneu de tenis feminin din România și face parte din categoria WTA 250. Evenimentul reunește jucătoare de top din întreaga lume pentru o săptămână de competiție în BTarena.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Bonas Import Export (BIE) a obținut un profit net de 518.739 de lei în trimestrul III al anului, la afaceri de 18 milioane de lei, față de o pierdere de 144.196 de lei în același interval din 2022.

Bonas a ieșit pe profit. “În Cluj suntem cunoscuți, nu și în București”

Articolul următor

DAW Bența România a cucerit titlul de "Campion în Business 2023"

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share