Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hagi și-a ipotecat baza sportivă la Banca Transilvania

Pentru a finanța clubul, Hagi a împrumutat 3,5 milioane de euro de la Banca Transilvania (BT) Cluj
Gheorghe Hagi, la un meci demonstrativ la Cluj-Napoca | Foto: Sports Festival

Managerul clubului de fotbal Farul Constanța a recurs la un împrumut pentru care a girat cu proprietăți și încasări din drepturile de televizare.

Pentru a finanța clubul, Gheorghe Hagi a împrumutat 3,5 milioane de euro de la Banca Transilvania (BT) Cluj, potrivit GSP. El a garantat acest credit cu baza sa sportivă din orașul constănțean Ovidiu, dar și cu încasările din drepturile de televizare de la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF). La începutul anului, Hagi a prelungit cu 12 luni termenul de utilizare și rambursare a creditului.

Creditul de 3,5 milioane € este compus din capital de lucru sub formă de linie de credit – 2,5 milioane (bani utilizați pentru a acoperi cheltuieli recurente și creanțe scadente pe termen scurt); plafon revolving de credite pe termen mediu – 1 milion (facilitate de credit pe termen scurt pentru a susține societățile să își valorifice noile oportunități de afaceri rezultate din implementarea unor contracte câștigate).

Ex-internaționalul român a anunțat că nu mai poate să investească la Farul ca până acum și vrea să păstreze doar 10% din acțiunile clubului. Hagi este acționar majoritar, cu 89,90%, ceilalți acționari fiind Ciprian Marica (10%) și Zoltan Iasko (0,10%).

El l-a atras în noul proiect pe fostul fotbalist brazilian Rivaldo pentru a cumpăra 10% din acțiuni, însă oficializarea nu a fost încă înregistrată în acte. Managerul Farului și-a propus să atragă și alți investitori în club pentru ca bugetul anual să crească de la 2,5 la 7 milioane €.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Am avut plăcerea să găzduim la TeraPlast o vizită educativă pentru studenți datorită inițiativei InfoTech - proiect marca Organizației Studenților din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (OSUT - UTCN).

Fabrica bistrițeană TeraPlast, angrenată în proiectul Infotech

Articolul următor

Cinci trenuri private de călători circulă între Oradea și Cluj până în 7 ianuarie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share