Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Life Group: bugetul românilor pentru stomatolog a scăzut cu 20%

Românii alocă anual, în medie, 1.000 lei pentru tratarea problemelor dentare, în special pentru gingivită, carii, implantologie, dar și estetică sau igienă orală, arată datele Life Group.

Sumele pe care populația din țară le alocă pentru tratamentele dentare s-au diminuat din cauza inflației, dobânzilor bancare și climatului economic nefavorabil.

Românii alocă anual, în medie, 1.000 lei pentru tratarea problemelor dentare, în special pentru gingivită, carii, implantologie, dar și estetică sau igienă orală, arată datele Life Group. Suma este cu 20% mai mică decât în 2022. Cauzele sunt, în principal, inflația, dobânzile bancare crescute și climatul economic general mai puțin favorabil.

București, Sibiu și Brașov sunt orașele cu cei mai mulți pacienți pentru tratamente în rețelele Life Dental Spa (LDS) și Vivo Dental, urmate de Cluj și Iași. Acestea mai funcționează în Oradea, Arad, Pitești, Constanța. Estimările pentru 2023 ale grupului arată un trafic de 50.000 de pacienți în cele două rețele.

90% dintre românii care au trecut pragul LDS suferă de probleme dentare, cronice și acute. 8 din 10 români suferă de gingivită, o fază incipientă a bolii paradontale care poate cauza pierderea dinților. Igiena orală precară este cauza principală a parodontozei, iar placa bacteriană și tartrul sunt responsabile în mod direct de apariția bolii parodontale.

„Periajul zilnic, dimineața și seara, îndepărtează placa bacteriană. Având obiceiuri nesănătoase și fără o tehnică adecvată de periaj, putem dezvolta tartru, care nu se îndepărtează printr-un simplu periaj și este nevoie de intervenția medicului dentist care elimină depunerile prin detrartraj realizat prin ultrasunete”, a spus Cristina Obreja, cofondator al LDS.

15% dintre românii care se întorc în țară de sărbători vizitează cel puțin o dată o clinică stomatologică deoarece prețurile serviciilor din România sunt cu până la 75% mai accesibile decât în Vest. Cei mai mulți provin din Spania, Italia, Germania, Marea Britanie, SUA.

Life Group reprezintă asocierea brandurilor LDS, Life Beauty și Vivo Dental și a luat naștere în acest an. LDS dispune do echipă de 80 de specialiști în medicină dentară, în 12 clinici din România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
De exemplu, lipsa combaterii din cultura de floarea-soarelui a buruienilor precum  ambrozia, cânepa, știrul sălbatic, spanacul sălbatic, poate duce la pierderi de producție de 20-70%.

P9889, hibridul potrivit în toate fermele

Articolul următor

Domeniul Banffy din Răscruci, accesibil doar în spațiul virtual

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share