Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea, reconfirmat în funcția de Rector al Universității de Vest Timișoara

Profesorul Universitar Doctor Marilen Gabriel Pirtea a fost desemnat marți, 12 decembrie 2023, în funcția de Rector al Universității de Vest din Timișoara, pentru un mandat nou de cinci ani, corespunzător perioadei perioada 2023 – 2028.

Profesorul Universitar Dr. Marilen Gabriel Pirtea a câștigat pentru a patra oară funcția de  rector al Universității din de Vest din Timișoara (UVT), un mandat prevăzut pentru perioada 2023 – 2028, obținând voturile a 416 de electori ai comunității academice din UVT, reprezentând 72% din numărul total de voturi exprimate în cadrul alegerilor organizate ieri, 11 decembrie 2023.

Aceste alegeri pentru funcția de rector al UVT vor fi validate în proxima ședință a Senatului UVT, conform Metodologiei adoptate. Apoi, conform legii, alegerile vor fi urmate de emiterea ordinului de ministru pentru confirmarea profesorului Marilen Gabriel Pirtea în funcția de rector al UVT în mandatul 2023-2028

În conformitate cu Metodologia privind alegerile structurilor și funcțiilor de conducere ale Universității de Vest din Timișoara, adoptată prin Hotărârea Senatului Universității de Vest din Timișoara nr. 98 din data de 27.07.2023, modificată prin HS nr. 101 din data de 05.10.2023, la alegeri au avut drept de vot 669 de membri ai comunității academice a Universității de Vest din Timișoara, dintre care 621 sunt cadre didactice și cercetători angajați pe perioadă nedeterminată, iar 48 sunt studenți (din Senat și consiliile facultăților).

Doi candidați la funcția de Rector al Universității de Vest din Timișoara

Pentru funcția de rector au candidat Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea și Prof. Univ. Dr. Mihai Viorel Putz. Profesorul universitar Mihai Viorel Putz a obținut 112 voturi, reprezentând 19% din numărul total de voturi exprimate. De asemenea, în cadrul alegerilor desfășurate pentru funcția de rector al UVT pentru mandatul prevăzut pentru perioada 2023 – 2028 s-au înregistrat și 36 voturi nule, dar și 8 voturi albe.

Majoritatea voturilor pentru Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea

Profesor Universitar Dr. Marilen Gabriel Pirtea a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate în acest tur de alegeri pentru funcția de rector pe baza unui program managerial cu un nivel de complexitate deosebit de înalt, care aliniază un set de obiective și ținte ambițioase și strategice ale educației, cercetării și contribuției sociale a Universității de Vest din Timișoara, propus comunității academice din UVT sub genericul „Transformăm universitatea într-o lume a inovației, în pas cu spațiul european al educației”.

Tot în cursul procedurii de alegeri care a fost organizată în 12 decembrie 2023, la UVT a fost desfășurată etapa a II-a, turul I de alegeri pentru mandatele de membru în consiliul facultății, în consiliul pentru studii universitare de doctorat și în Senat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

8 din 10 companii au majorat salariile în 2023, în contextul deficitului de specialiști

Articolul următor

Hala veche de la Piața Cetate din Oradea renaște din propria cenușă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share