Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania de Apă Arad are două centrale fotovoltaice cu o putere de 799,5 kWp

Visual Fan SA, unul dintre cei mai importanți furnizori de tehnologii sustenabile și de soluții inovatoare pentru producția de energie verde, anunță finalizarea și punerea în funcțiune a centralelor fotovoltaice pentru Compania de Apă Arad SA.

Proiectul, demarat la jumătatea lunii august 2023, a avut ca obiectiv construcția a două centrale fotovoltaice cu o putere totală de 799,5 kWp, amplasate în cadrul Uzinei de Apă II și a Stației de Epurare Arad. Echipa Visual Fan a reușit să implementeze cu succes proiectul, respectând termenele stabilite și dând dovadă de profesionalism și eficiență în gestionarea fiecărei etape.

Cele două centrale fotovoltaice, de 399,75 kWp fiecare, sunt echipate cu 1.230 de panouri fotovoltaice de 650 W, marca Allview, și 6 invertoare solare Growatt On-Grid, cu o putere nominală de 110 kW. Structurile de susținere, realizate din beton armat, au fost proiectate pentru a asigura stabilitate și rezistență în condiții meteo nefavorabile. Acestor subansamble li se alătură un sistem de accespoint și echipamente de Data Management și Energy Meter.

Proiectul, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), este aliniat cu obiectivele de reducere a emisiilor de CO2 și contribuie semnificativ la tranziția energetică și modernizarea sistemului energetic, într-un cadru de sustenabilitate.

„Suntem mândri să anunțăm finalizarea proiectului pentru Compania de Apă Arad. Această realizare reprezintă nu doar un succes operațional semnificativ, ci și o confirmare a competenței, profesionalismului și expertizei echipei Visual Fan”, a declarat Lucian Peticilă, CEO Visual Fan.

Proiecte 2024

Visual Fan, prin divizia specializată Allview INDUSTRY – IMM, continuă să se implice activ în cercetarea și dezvoltarea de tehnologii pentru producția de energie regenerabilă. Cu o perspectivă orientată spre viitor, compania își propune să aibă un portofoliu de peste 100 MW de proiecte de energie solară implementate până la finalul anului 2024.

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brașovenii de la Visual Fan, extensie de brand spre industria auto

Articolul următor
Grupul Hexagon a cumpărat un teren de 7 ha în Cluj-Napoca, reprezentând fosta platformă Tehnofrig, în apropiere de un magazin Dedeman, dar și de viitorul mall de la Carbochim

Hexagon a cumpărat platforma Tehnofrig

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share