Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hexagon a cumpărat platforma Tehnofrig

Grupul Hexagon a cumpărat un teren de 7 ha în Cluj-Napoca, reprezentând fosta platformă Tehnofrig, în apropiere de un magazin Dedeman, dar și de viitorul mall de la Carbochim
Marile proiecte imobiliare care erau programate pe culoarul râului Someșul Mic | Foto: Clujul Civic

Dezvoltatorul imobiliar Florin Mariş vrea să demareze în fosta zonă industrială o investiţie de sute de milioane de euro.

Grupul Hexagon a cumpărat un teren de 7 ha în Cluj-Napoca, reprezentând fosta platformă Tehnofrig, în apropiere de un magazin Dedeman, dar și de viitorul mall de la Carbochim, conform ZF. Proiectul vizat va include un viitor magazin Lidl, unităţi de învăţământ.

“Această tranzacţie deoarece este un pas semnificativ în extinderea companiei şi se aliniază cu viziunea noastră de a investi în proiecte mixte de mari dimensiuni care vor contribui la creşterea şi dezvoltarea oraşelor în cadrul cărora noi activăm pe piaţă imobiliară.

În dezvoltarea acestui nou proiect, punem accent pe sustenabilitate, inovare, durabilitate. Target-ul nostru este dedicat dezvoltării comunitare, astfel încât aceasta să beneficieze de o viaţă socială activă prin spaţii de locuire, de birouri, zone de shopping, locuri de joacă şi relaxare, acces facil la spaţii verzi, oferind tot ceea ce au nevoie rezidenţii în cadrul ansamblului.

Mizam către un viitor mai verde şi mai curat în cadrul proiectelor noastre, prin încorporarea tehnologiilor verzi inovatoare, creând astfel un ecosistem durabil care să reducă consumul de energie şi emisiile de carbon”, a spus Mariş.

Prin intermediul acestei tranzacţii, Mariș îşi va extinde portofoliul imobiliar care include mai multe proiecte mixte în Cluj şi în Bucureşti. Dezvoltatorul imobiliar transformă foste platforme industriale în proiecte cu funcţiuni mixte.

Grupul Hexagon a cumpărat un teren de 7 ha în Cluj-Napoca, reprezentând fosta platformă Tehnofrig, în apropiere de un magazin Dedeman, dar și de viitorul mall de la Carbochim

Platforma din spatele Gării Cluj-Napoca era deținută de oamenii de afaceri clujeni Horia Ciorcilă și Dorel Goia prin intermediul companiei Geainv – fostă Tehnofrig Imobiliare.

Hexagon Retail Properties (HRP) a cumpărat fosta fabrică de medicamente de pe Calea Turzii de la concernul britanic Glaxosmithkline, cu 3 milioane de euro, și  recurge la o reconversie, ridicând un complex comercial. HRP este deținut de Raul Ciurtin, Florin Mariș și familia Dobra, fiind implicat în mai multe proiecte imobiliare din Cluj-Napoca și București.

Hexagon are în proiect un ansamblu cu 140 de apartamente pe str. Someșului, cu șase blocuri. Grupul de firme și-a vândut, cu 30 de milioane de euro, portofoliul de trei clădiri din oraș, Vivido Business Center, Advancity Business Center, Cube Office (20.000 mp) către Ideal Projects Services București.

Raul Ciurtin, fondatorul Albalact, modernizează complexul Camping Făget din Cluj-Napoca , transformându-l în centru de evenimente. El a deținut producătorul de lactate Albalact, cumpărat de Lactalis (Franța) cu 30 de milioane de euro. O parte din bani i-a redirecționat în industria conservelor, prin Prefera Foods Oiejdea și Salconserv Mediaș, unde a investit 12 milioane de euro în active și utilaje.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Compania de Apă Arad are două centrale fotovoltaice cu o putere de 799,5 kWp

Articolul următor

Weinfest Mediaș - Christmas Edition I

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share