Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aiud: Proiect de 6,4 milioane lei, crește mp de spațiu verde pe cap de locuitor

Proiectul „Eco Agrement Aiud – Zone de Agrement Avram Iancu și Ecaterina Varga” au avut ca rezultat reconversia si refuncționalizarea durabilă a terenurilor degradate, vacante și neutilizate din municipiul Aiud. Practic, au fost amenajate două zone noi verzi de realaxare.

Finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, proiectul a fost implementat de către Primăria Municipiului Aiud și a avut o valoare totală de 6.381.343,89 lei din care 5.791.406,31 lei reprezintă finanțare nerambursabilă FEDR.

Obiectivul proiectului a vizat reconversia si refuncționalizarea durabilă a terenurilor degradate, vacante și neutilizate din municipiul Aiud, județul Alba, în vederea creșterii calității spațiului public urban și a vieții locuitorilor și îmbunătățirii factorilor de mediu principali.

Rezultatele proiectului:

  1. Amenajarea a două zone publice de agrement și recreere din Municipiul Aiud, exploatând potențialul a două terenuri degradate și neutilizate in suprafață totală de 10.739 mp, precum și modernizarea străzii de acces Avram Iancu, în suprafață de 2.243 mp.
  2. Creșterea zonelor verzi ale Municipiului Aiud și îmbunătățirea bioarhitecturii ambientale locale specifice spațiilor publice consumate de cetățeni și vizitatori.
  3. Dotarea spațiilor publice de agrement și recreere într-o manieră modernă, eco-eficientă și protectivă, accesibilă publicului larg și cu dizabilități diverse cu următoarele categorii de mobilier urban: 48 buc. bănci – bancă stradală de lemn, 19 buc. coș de gunoi – coș stradal, colectare selectivă cu 3 sau 4 recipiente, 6 buc. suport pentru bicicletă, 5 buc. cișmea apă potabilă, 1 ecran de proiecție, 1 zonă de labirint, 1 pistă role, 1 scenă, 1 pistă skate, biciclete, role și 1 loc de joacă pentru copii, 1 sistem artezian.

Sursă foto – Facebook Primăria Municipiului Aiud

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitatea din Alba Iulia, aleasă membră a unei alianțe universitare de excepție

Articolul următor

Ministerul Economiei a stabilit firmele care vor primi finanțare pe schema de ajutor de stat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv care stagnează de două decenii.
Citeste mai mult

20 de ani pentru o groapă

Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) Cluj vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share