Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

DotLumen câștigă “Oscarul tehnologiei” în Germania

Suntem încântați să vă anunțăm că am câștigat la Gala Tech Awards (GTA)
GTA promovează atractivitatea Germaniei pentru startup-uri și companii de tehnologie | Foto: Wlounge, DotLumen

Cel mai cunoscut startup al Clujului a reușit să se impună la categoria MedTech în cadrul marelui eveniment de tehnologie de la Berlin.

“Suntem încântați să vă anunțăm că am câștigat la Gala Tech Awards (GTA). În cadrul evenimentului care l-a avut ca patron pe Kai Wegner, primarul Berlinului, DotLumen a luat premiul cel mare la categoria MedTech. Sub motoul “Tech Defines Society. Scale Up, Make It Big”, GTA 2023 s-a concentrat pe puterea de inovare a ecosistemului din Berlin, Germania și Europa”, spune fondatorul DotLumen, Cornel Amariei.

Suntem încântați să vă anunțăm că am câștigat la Gala Tech Awards (GTA). În cadrul evenimentului care l-a avut ca patron pe Kai Wegner,

“Berlinul are o scenă vibrantă de startup-uri și tehnologie. O cincime din noile startup-uri din Germania sunt înființate în capitală. Peisajul startup este motorul de inovare al economiei și face ca orașul nostru să fie pregătit pentru viitor. Wlounge prezintă, începând cu 2019, premiile Tech Awards în 10 categorii diferite, precum MedTech, GreenTech, New Work, Diversity și SmartCity, în cadrul unei gale festive.

Am deschis GTA, la Rotes Rathaus. Diversitate, libertate, excelență – premiile și mai presus de toate câștigătorii lor reprezintă subiecte ce caracterizează Berlinul și care sunt importante pentru mine, ca primar guvernator”, a spus Kai Wegner.

Germanii, “aspirator” de startup-uri inovatoare

GTA este una dintre cele prestigioase ceremonii de premiere din industria tehnologică germană, fiind considerat ca “Oscarul Tech” al Germaniei. Anul trecut, evenimentul inițiat de rețeaua Wlounge a avut-o ca patron spiritual pe Brigitte Mohn, antreprenor și investitor german, de la Fundația Bertelsmann. În 2023, GTA s-a concentrat pe forța de inovare a ecosistemului din Berlin, Germania și Europa.

Principala misiune a acestor premii este de a promova atractivitatea Germaniei pentru startup-uri și companii de tehnologie. GTA creează legături durabile între fondatori și pionieri, reunind cele mai inovatoare întreprinderi familiale, mari, mici și mijlocii, investitori, capitaluri de risc / corporative, politicieni, startup-uri, inovatori, universități, actori-cheie din ecosistemul tehnologic.

Selectați la CES – Las Vegas

Amariei a confirmat că startup-ul clujean va participa, cu două standuri, la CES – Las Vegas (SUA), în perioada 9-13 ianuarie. DotLumen a fost selectat de către Consiliul European pentru Inovare să reprezinte continentul printre cele 15 companii din cadrul pavilionului european. Cu acest prilej, clujenii vor prezenta cel mai nou model de ochelari Lumen și vor invita vizitatorii să îi testeze.

CES este cel mai puternic eveniment tehnologic din lume, teren de testare pentru tehnologii revoluționare și inovatori globali. Inițiată de Consumer Technology Association, CES este o expoziție comercială care prezintă peisajul tehnologic global în cadrul unui singur eveniment.

CES prezintă producători, dezvoltatori și furnizori de hardware pentru tehnologia de consum, conținut, sisteme de livrare a tehnologiei. Acesta include un program de conferințe în cadrul căruia liderii de afaceri din lume abordează cele mai relevante probleme ale industriei.

DotLumen, startup-ul înființat la Cluj de către tânărul inginer Cornel Amariei, a creat ochelarii inteligenți care se adresează persoanelor cu deficiențe de vedere. Inițial, el a lucrat ca manager de cercetare la compania Continental Automotive, renunțând pentru proiectul său de suflet. Treptat, Amariei a devenit și “business angel” pentru alți investitori la început de drum.

DotLumen a obținut “Nobelul” în design industrial, Red Dot Luminary Award, câștigat în premieră de România. Startup-ul construiește prima soluție ce reproduce principalele capabilități ale unui câine ghid. DotLumen colaborează la proiect cu Desiro Vision, studio clujean specializat în cercetare, proiectare și dezvoltare de produse.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Consiliul Concurenței: Acces restricționat în piața de energie regenerabilă

Articolul următor
Asociația Cluster Mobilier Transilvan (CMT) a reușit să termine în timp record Centrul de Excelență pentru Mobilă (CEM) Cluj.

Centrul de Excelență pentru Mobilă, pus pe picioare în timp record

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share