Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Gură de oxigen pentru instituțiile de cultură: vin banii de la București

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), Guvernul României a decis alocarea a 218 milioane lei pentru 68 de teatre, opere și filarmonici din 45 de localități.

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), Guvernul României a decis alocarea a 218 milioane lei pentru 68 de teatre, opere și filarmonici din 45 de localități. Ele funcționează în subordinea autorităților locale din 32 de județe.

”Prin această măsură, MDLPA vine în sprijinul unităților administrativ-teritoriale (UAT) pentru care dezvoltarea infrastructurii culturale este foarte importantă, dar nu au capacitatea financiară de a susține toate cheltuielile legate de asigurarea funcționării și de continuarea investițiilor”, a precizat ministrul Adrian Veștea.

Suma reprezintă 2% din impozitul pe venit de la nivelul fiecărui județ, în perioada 1 august 2023 – 8 decembrie 2023, pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea UAT solicitante.

În Transilvania și Banat acestea sunt localizate în județele Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mureș, Satu Mare, Sibiu, Timiș.

Fondurile au fost repartizate conform solicitărilor transmise către MDLPA, până la termenul legal, de către unitățile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcționează instituții publice de spectacole.

MDLPA a publicat și lista de repartizare a sumelor pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea autorităților administrației publice locale ale UAT din județe, respectiv teatre, opere și filarmonici.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Celestica, exemplu de sustenabilitate

Articolul următor

Centura suspinelor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share