Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noutăți în portofoliul de rapiță Pioneer de la Corteva

Pentru Corteva Agriscience, rapița reprezintă o cultură de importanță majoră în care se investesc resurse importante pentru a aduce în mâinile fermierilor produse cu performanță ridicată și producții stabile. Fie că vorbim de erbicide, tratament sămânță sau genetică, inovația trebuie să țină pasul cu cerințele pieței.

Corteva a lansat în acest sezon de semănat doi hibrizi noi de rapiță ce vor aduce fermierilor din România producții stabile în anii dificili și vor asigura succesul anual. Cei doi noi hibrizi, PT314 și PT315 se remarcă prin:

  • rezistență completă la scuturare
  • eficiență îmbunătățită în utilizarea azotului
  • adaptabilitate pentru orice condiții
  • performanță de neegalat

PT314 este un hibrid nou, foarte productiv cu rezistență la scuturare, cu eficiență superioară în valorificarea azotului și toleranță ridicată la boli (Phoma și Sclerotinia). Prezintă o rezistență foarte bună la iernare, foarte bună ramificare, masă mare de silicve fertile și are un răspuns extraordinar la tehnologie ridicată. Este tolerant la TuYV (virusul galben al ridichii).

PT315 este un hibrid nou, semitimpuriu cu stabilitate productivă în anii dificili, cu rezistență la scuturare și maturare uniformă a silicvelor. Prezintă o toleranță foarte bună la Sclerotinia și Phoma, toleranță excepțională la secetă și arșiță, dezvoltare rapidă în toamnă, cu o rezistență foarte bună la iernare. Are ramificare puternică încă de la colet și masă mare de silicve fertile.

De asemenea, prezintă eficiență superioară în valorificarea azotului și este tolerant la TuYV (virusul galben al ridichii).

Hibridul PT303 Sclerotinia Protector este un hibrid UNIC pe piața din Europa ce combină un grad ridicat de toleranță la Sclerotinia cu productivitatea excelentă și caractere agronomice superioare, iar rezultatul este un produs ce nu poate lipsi din nicio fermă ce dorește performanță la cultura de rapiță.

Un produs inovativ este și hibridul de rapiță PT298/Agile, un hibrid semitimpuriu, ce se remarcă prin productivitate ridicată, toleranță la scuturare și adaptabilitate la diferite medii de cultură, areale geografice și tehnologii aplicate. Are o creștere foarte bună în toamnă, cu rezistență mare la iernare și temperaturi negative, iar primăvara are un start rapid și constant în vegetație.

 Astfel, actualul portofoliu de rapiță Pioneer este cel mai productiv și cu siguranță cel mai actualizat, pregătit să facă față oricăror provocări, fie că vorbim de atacul de dăunători, boli sau fenomene meteo extreme.

Din cauza condițiilor climatice, în special a secetei, dar și a altor factori de risc precum buruienile, bolile și dăunătorii, cultura de rapiță are nevoie de cele mai performante soluții de protecție. Corteva are soluția completă și pentru protecția culturii de rapiță: erbicidul Korvetto™ pentru combaterea buruienilor dicotiledonate cu aplicare în primăvară și insecticidul Inazuma® pentru controlul celor mai importanți dăunători ai acestei culturi, Galera™ Super, cea mai utilizată soluție în toamnă pentru combaterea  buruienilor dicotiledonate din cultura de rapiță, Capartis®, un fungicid de ultimă generație cu activitate complexă și de lungă durată, Kinsidro™ Nutri, îngrășământ EC care stimulează planta hormonal, favorizând procesele fotosintetice și activarea enzimelor necesare în procesele nutritive și Utrisha™ N, optimizator nutritiv și fotosintetic cu rol fixator al azotului atmosferic.

O nouă tehnologie pentru tratarea semințelor, care vine în ajutorul fermierilor, în efortul acestora de a se adapta condițiilor de mediu din agricultură, mereu în schimbare, o reprezintă LumiGEN™ care înglobează tratamente cu biostimulatori, fungicide și insecticide care asigură protecție culturilor și oferă posibilitatea fermierilor să fructifice rodul terenurilor agricole. Astfel, Lumiposa® este singurul insecticid sistemic omologat în Uniunea Europeană pentru tratamentul semințelor de rapiţă, care asigură startul și protecția tinerelor plăntuțe împotriva dăunătorilor de sol și în final, recolta este salvată.

Oferim hibrizi și produse de protecție a culturilor care sporesc productivitatea și profiturile, reducând, în același timp riscurile și sporind controlul asupra dăunătorilor și buruienilor. Cei mai stabili, adaptați și productivi hibrizi de rapiță și cele mai inovatoare produse de protecția plantelor reprezintă un viitor sigur al acestei culturi.

 

Articol publicat în ediția cu nr. 121 a revistei Transilvania Business.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tehnologia de protecție și fertilizare foliară care ajută fermierii să facă profit la cultura de rapiță de toamnă

Articolul următor

Liceele cu profil agricol luate cu asalt de absolvenții claselor a VIII-a?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share