Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

DEER pregătește trei proiecte energetice în Feleacu

M-am întâlnit la sediul DEER cu persoanele din conducerea acestei societăți pentru a discuta despre întreruperile de energie electrică care au afectat unele gospodării din localitatea Feleacu. 
Managerii DEER au prezentat investițiile pe care le au în vedere în comuna de lângă Cluj-Napoca | Foto: Gabriel Costea

Administrația locală a solicitat companiei Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj o serie de investiții pentru evitarea penelor de curent.

“M-am întâlnit la sediul DEER cu persoanele din conducerea acestei societăți pentru a discuta despre întreruperile de energie electrică care au afectat unele gospodării din localitatea Feleacu. La întâlnire au participat Mihaela Suciu – director general, Ovidiu Popescu – director sucursala Cluj, Cristian Pop – șef centru Cluj, Costin Leach – șef Serviciu investiții județul Cluj.

În cadrul discuțiilor am aflat motivul întreruperilor de curent din 23 și 26 decembrie, în zona Tău – pârtia de schi. Acestea au fost cauzate de o defecțiune la un cablu torsadat, dar și de solicitarea lui peste parametrii normali din cauza consumului foarte mare de energie în preajma sărbătorilor de iarnă.

Am fost înștiințat că acest cablu a fost înlocuit. După înlocuire urmează să se efectueze anumite calibrări în zona respectivă pentru a nu se mai repeta cele întâmplate”, a relatat primarul comunei, Gabriel Costea. El a arătat că rămân și aspecte care nu pot fi trecute cu vederea.

“De la semnalarea defecțiunilor și până la remedierea acestora a trecut un timp îndelungat, cinci ore și jumătate. În timp ce urmăream și eu lucrările de reparații în teren, am aflat de la mai mulți locuitori din zona Tău că acel cablu torsadat era cu probleme de câțiva ani, însă personalul care se deplasa de fiecare dată în teren pentru a remedia defecțiunile semnalate a ales să-l “cârpească” și să nu-l înlocuiască.

În cadrul discuțiilor purtate cu cei din conducerea DEER, am găsit deschidere și amabilitate în rezolvarea problemelor apărute, dar și a altor probleme discutate la întâlnire”, a spus edilul din Feleacu. Cele două părți au discutat despre investițiile care se prefigurează pe care le are în vedere DEER în zonă.

“În primul rând, demararea unui proiect de îngropare a rețelei electrice de medie tensiune care traversează livada și amplasarea în zona drumului național pentru remedierea întreruperilor energiei electrice de câteva secunde, care au loc în unele zile și pe care le știm fiecare dintre noi (se estimează începerea execuției lucrării, după parcurgerea etapei birocratice, undeva în 2025).

Apoi, înlocuirea rețelei clasice cu rețea de cablu torsadat în zonele în care nu s-a efectuat această lucrare în anii trecuți (termen estimat de execuție, cel mai probabil 2024). Nu în ultimul rând, un nou transformator la Sărădiș, iar dacă se pot asigura fonduri suficiente, înlocuirea rețelei clasice cu rețea cu cablu torsadat”, a enumerat Costea.

Comuna de lângă Cluj-Napoca are și un proiect propriu, de 1,9 milioane de lei, pentru realizarea unui obiectiv energetic în zona Prundărie, finanțabil prin programul “Surse regenerabile de energie și stocarea energiei” de la Ministerul Energiei, prin Fondul pentru Modernizare. Este vorba despre un miniparc fotovoltaic, care se va întinde pe o suprafață de 4.000 mp.

Mai multe localități din jurul reședinței de județ au fost afectate de întreruperi ale energiei electrice, printre care comunele Feleacu, Florești, Baciu, Apahida, unele străzi din Cluj-Napoca. DEER a motivat situațiile apărute în mai multe județe prin condițiile meteorologice nefavorabile (cod portocaliu de vânt și ninsoare) care au afectate parțial instalațiile din aria sa de acoperire.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Am deschis traficului rutier lotul lipsă din secțiunea Târgu Mureș - Cluj a Autostrăzii Transilvaniei (A3), respectiv lotul 3 Chețani – Câmpia Turzii, ce ne permite să circulăm de la Târgu Mureș la Cluj numai pe autostradă, pe 113 km.

“Scoatem antreprenorii neserioși de autostrăzi de pe piața românească”

Articolul următor

Cum se va circula în zona pasajelor din Centrul Civic al Oradiei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share