Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

IMM-urile bistrițene, inițiate pe banii Europei în economia circulară

La Bistrița a avut loc ultima întâlnire a partenerilor din proiectul DISCERN, atât online (partenerii din Spania și Slovenia), cât și fizic - cu cei din Malta, Portugalia, Polonia.

Un proiect coordonat de Camera de Comerț și Industrie Bistrița Năsăud (CCIBN) și-a propus să stimuleze antreprenoriatul durabil în rândul firmelor mici și mijlocii.

La Bistrița a avut loc ultima întâlnire a partenerilor din proiectul DISCERN, atât online (partenerii din Spania și Slovenia), cât și fizic – cu cei din Malta, Portugalia, Polonia. Întâlnirea a avut ca scop sintetizarea întregii activități pe parcursul proiectului și discuții legate de funcționalitatea rezultatelor.

“Toate companiile din statele membre UE se confruntă cu o perioadă foarte severă generată nu numai de povara economică, ci și la nivelul răspunsului social și de mediu. Cea mai importantă problemă e legată de resurse și modul în care pot asigura un management adecvat al acestora pe întreg lanțul de valoare.

Există o nevoie clară pentru companiile noastre de a face mai mult și mai bine cu mai puține resurse, vizând nu numai dezvoltarea economică, dar și bunăstarea umană și scăderea poluării de-a lungul tuturor lanțurilor de valoare. Dacă o companie mare nu are nicio problemă să facă acest lucru, startup-urile și firmele mici nu o pot face fără o pregătire adecvată”, au menționat inițiatorii proiectului.

DISCERN se adresează instituțiilor de învățământ profesional și tehnic pentru a dezvolta un cadru de competențe care să se concentreze pe subiecte precum economia circulară, schimbările climatice și dezvoltarea durabilă, luând în considerare transformarea digitală a întregului mediu economic și social al UE.

Un alt grup care va beneficia de proiect îl reprezintă IMM-urile, startup-urile și antreprenorii. Acestora li se pun la dispoziție materiale și îndrumări care să le susțină activitățile profesionale în conformitate cu strategiile de dezvoltare durabilă și respectând noile direcții europene privind tranziția ecologică într-o lume digitală.

DISCERN a fost construit pe baza principiului complementarității competențelor și experienței în jurul obiectivului principal al proiectului. Toate rezultatele proiectului vor fi disponibile ca resurse educaționale deschise în cele șase limbi ale parteneriatului, în afară de engleză.

Principalele rezultate ale proiectului includ ghidul pentru furnizori „Antreprenoriatul în economie circulară este cea mai bună șansă a ta”, un instrument de verificare a competențelor și pregătirii pentru IMM-uri, dar și un spațiu personalizat de economie circulară digitală pentru aceste firme.

Coordonator al proiectului este CCIBN (România), ceilalți parteneri fiind Macdac Engineering Consultancy Bureau (Malta), Municipio de Lousada (Portugalia), Universitatea Rovira i Virgili (Spania), Universitatea din Maribor (Slovenia), Danmar Computers (Polonia).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Parcul Industrial Baia Sprie (PIBS), valoarea 10,8 milioane €, a fost declarat admis, cu 90 de puncte, iar Parcul Industrial Fărcașa (PIF), valoare 8,5 milioane €, cu 91 de puncte.

Maramureșul primește 20 milioane € pentru două parcuri industriale

Articolul următor

Castelul Rákóczi-Wass-Bánffy din Gilău a fost reabilitat cu peste 30 milioane lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share