Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșul primește 20 milioane € pentru două parcuri industriale

Parcul Industrial Baia Sprie (PIBS), valoarea 10,8 milioane €, a fost declarat admis, cu 90 de puncte, iar Parcul Industrial Fărcașa (PIF), valoare 8,5 milioane €, cu 91 de puncte.
Lucrările pentru drumul de acces și utilitățile publice la PIBS au început în 2022 | Foto: Gabriel Ștețco

Județului din nordul țării i s-au aprobat proiectele pentru noile zone industriale care se profilează în Baia Sprie și Fărcașa.

“Vești bune, 144,3 milioane de euro în plus: finalul de an a venit cu noi proiecte aprobate pentru Consiliul Judeţean (CJ)  Maramureş. Proiectul de reabilitare a celor opt tronsoane de drumuri județene Mara Nord, în valoare de 125 milioane €, a fost declarat admis, cu 89 de puncte.

Parcul Industrial Baia Sprie (PIBS), valoarea 10,8 milioane €, a fost declarat admis, cu 90 de puncte, iar Parcul Industrial Fărcașa (PIF), valoare 8,5 milioane €, cu 91 de puncte. Ulterior acestei etape vom semna contractul de finanțare și vom demara lucrările”, a anunțat administratorul public al județului, Gabriel Ștețco.

Lucrările pentru drumul de acces și utilitățile publice la PIBS au început în 2022. PIBS va avea 34 ha, cu posibilitate de extindere la 50 ha. Parcurile industriale de la Fărcașa și Șomcuta Mare vor fi realizate pe 20 ha și 10 ha, ambele cu posibilitate de extindere. Pe partea de infrastructură, PIF are o valoare de 43,8 milioane lei, iar parcul industrial de la Șomcuta Mare, de 19 milioane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
FTT organizează tabere practice de specializare din 2001, încercând să soluționeze lipsa de profesioniști și muncitori calificați din domeniul protecției patrimoniului construit.

Transylvania Trust va organiza o tabără de restaurare la Bonțida

Articolul următor
La Bistrița a avut loc ultima întâlnire a partenerilor din proiectul DISCERN, atât online (partenerii din Spania și Slovenia), cât și fizic - cu cei din Malta, Portugalia, Polonia.

IMM-urile bistrițene, inițiate pe banii Europei în economia circulară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share