Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministerul Energiei: 62 milioane euro, buget pentru o industrie eficientă energetic

Ministerul Energiei alocă 62 milioane euro, fonduri europene, pentru eficientizarea energetică a industriei. Bugetul este previzionat pentru derularea și finalizarea a 30 de proiecte. Solicitanți eligibili: microîntreprinderi, IMM și întreprinderi mari.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunță că luni, 8 ianuarie, se dă drumul la competiție pentru atragerea de fonduri europene din bugetul total de 62 milioane de euro.

Programul vizează eficientizarea sectorului industrial. Obiectivul principal constă în reducerea emisiilor directe și indirecte cu 30%, la finalul implementării proiectului.

„Continuăm în ritm accelerat investițiile din fonduri europene în sistemul energetic național cu un nou program de 62 milioane euro. Am pregătit toți pașii necesari pentru lansarea acestui apel de proiecte — investiția 5 din PNRR: Asigurarea eficienței energetice în sectorul industrial. Luni, 8 ianuarie, ora 08:00, dăm drumul la competiție”, anunță Sebastian Burduja, ministrul Energiei.
Sebastian Burduja, ministrul Energiei

62 milioane euro pentru minimum 30 de proiecte

Ministrul Energiei subliniază faptul că apelul vizează finalizarea a minimum 30 de proiecte. Solicitanții eligibili sunt operatori microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii, precum și întreprinderi mari înregistrate în România.

Ce investiții se finanțează

În cadrul programului se vor finanța achizițiile de echipamente specifice pentru întreprinderi din industrie, precum linii de producție, motoare, transformatoare, compresoare de aer, pompe, instalații/echipamente/sisteme de ventilație, sisteme de încălzire/răcire, sisteme integrate de management al consumului de energie și altele.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Noul drum propus prin localitățile Sălicea și Ciurila către Autostrada Transilvania (A3) va avea costuri duble față de cele vehiculate de autorități, susține un deputat clujean.

Estimare 2024: 15 miliarde lei, valoarea fondurilor europene nerambursabile investite în Autostrăzi și DEx

Articolul următor
Transferoviar Călători  Cluj (TFC) va introduce, din martie, curse de tren pe ruta Aeroportul Internațional Henri Coandă (AIHC) Otopeni – Ruse (Bulgaria), cu oprire în Gara de Nord (București) și Giurgiu

Transferoviar Călători trece de granițele României

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share