Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transferoviar Călători trece de granițele României

Transferoviar Călători  Cluj (TFC) va introduce, din martie, curse de tren pe ruta Aeroportul Internațional Henri Coandă (AIHC) Otopeni – Ruse (Bulgaria), cu oprire în Gara de Nord (București) și Giurgiu
Compania din Cluj-Napoca își va extinde teritoriul de operare în afara granițelor țării | Foto: TFC

Operatorul clujean de transport pe calea ferată va activa în curând pe un traseu către Bulgaria.

Transferoviar Călători  Cluj (TFC) va introduce, din martie, curse de tren pe ruta Aeroportul Internațional Henri Coandă (AIHC) Otopeni – Ruse (Bulgaria), cu oprire la Gara de Nord (București) și Giurgiu, potrivit Boarding Pass. Trenurile TFC vor deservi ruta după modernizarea liniei Giurgiu – Comana – București Nord.

Durata unei călătorii între AIHC și Ruse va fi de 80-100 minute, iar prețul, de 25 de lei (5 euro). Ruse va fi prima destinație internațională deservită de TFC care operează pe ruta AIHC – Gara de Nord 12 trenuri pe zi. TFC va utiliza trenuri de tip Alstom Coradia Lint 41 care pot atinge până la 120 km/h și au o capacitate de 130 de pasageri.

Trenurile Alstom Coradia ale TFC au operat primele călătorii între Gara de Nord și Braşov. Compania din Cluj este specializată în transporturi interurbane de călători pe calea ferată, fiind deținută de Remarul 16 Februarie (52%) și Transferoviar Administrare Active (48%).

Aceasta contabiliza, în 2022, afaceri de 179 milioane de lei, un profit de 2,3 milioane și 486 de angajați, conform platformei Listă Firme. Principalii săi competitori la nivel național erau CFR Călători, Regio Călători Brașov, Interregional Călători Cluj, Softrans Craiova.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ministerul Energiei: 62 milioane euro, buget pentru o industrie eficientă energetic

Articolul următor
Visual Fan Brașov (VFB), furnizor local de soluții inovatoare pentru producția de energie verde și tehnologii sustenabile, a raportat construirea a două noi centrale fotovoltaice la Baia Mare, cu o capacitate totală de 757 kWp.

Ținta Visual Fan: proiecte de energie solară de 100 MW

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share