Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CTP România a finalizat primul centru regional de distribuție extern al LPP Logistics în CTPark Bucharest West

  • Depozitul de 65.000 mp a fost construit în mai puțin de un an.
  • Noul centru regional aprovizionează un grup de piețe sudice – română, bulgară, maghiară, croată, sârbă și greacă, precum și Macedonia de Nord, cu 450 de magazine.
  • Noua unitate va angaja aproape 300 de persoane în diverse specializări.

 

CTP a livrat primul centru regional de distribuție din străinătate al LPP Logistics, în România, în mai puțin de un an de la începerea construcției. Situat în CTPark Bucharest West, cel mai mare parc industrial din Europa Centrală și de Est (ECE), depozitul de 65.000 mp va consolida rețeaua de distribuție a LPP în Europa de Sud.

Construcția noului centru de distribuție a fost lansată în ianuarie 2023 de către echipa de construcții internă a CTP, iar la începutul lunii decembrie echipa LPP a început aprovizionarea și primele operațiuni logistice de lansare a noii facilități.

Parteneriatul nostru cu LPP demostrează capacitățile CTP de a acomoda centre de distribuție regionale în marile noastre parcuri, precum CTPark Bucharest West, și de a ne adapta rapid la nevoile specifice ale clienților noștri. Expertiza echipei CTP asigură o analiză amănunțită și o implementare precisă a detaliilor tehnice, garantând livrarea un rezultat  excelent. Această expertiză a permis construirea unei clădiri care se aliniază la cele mai noi și mai înalte standarde de sustenabilitate în mai puțin de un an“, spune Andrei Bențea, Senior Business Developer în cadrul CTP România.

Soluțiile de automatizare proiectate vor permite LPP Logistics să opereze 450 de magazine în același timp și să livreze până la 6 milioane de bucăți de sortimente pe săptămână pe piețele din România, Bulgaria, Ungaria, Croația, Macedonia de Nord, Serbia sau Grecia.

“Locația centrului de distribuție din Europa de Sud a fost determinată de așa-numitul centru de greutate în raport cu distanța față de rețeaua de magazine staționare a grupului. La sfârșitul celui de-al patrulea trimestru al exercițiului financiar 2023/24, portofoliul mărcilor LPP din această regiune va cuprinde deja peste 500 de magazine, în timp ce compania intenționează să își continue expansiunea în anii următori, printre altele în România sau Grecia. Prin urmare, susținerea logistică a livrărilor către o astfel de rețea de vânzări extinsă este esențială pentru implementarea strategiei de business a grupului”, indică Sebastian Soltys, președintele LPP Logistics.

Depozitul LPP este, de asemenea, destinat să susțină livrările către Centrul de Plăți și Execuție din România și să acționeze ca un centru de transbordare pentru o parte din livrările din Polonia. Datorită locației sale strategice, depozitul oferă posibilitatea de a diversifica transportul maritim prin portul Constanța de la Marea Neagră, precum și o securitate excelentă pentru o rută alternativă de aprovizionare a pieței ucrainene. Utilizarea infrastructurii celui mai mare port din România permite, de asemenea, grupului LPP să primească comenzi direct de la furnizorii asiatici.

Noul depozit va angaja aproape 300 de persoane de diferite specializări, CTPark Bucharest West fiind apreciat ca fiind parcul industrial cu cea mai bună calitate a vieții din România. LPP se concentrează nu numai pe crearea unui loc de muncă modern și prietenos, ci și pe instruirea echipei locale în ceea ce privește standardele și bunele practici în domeniul logisticii. De asemenea, s-a avut grijă să se asigure facilități de navetă – sunt planificate 2 stații pentru transportul public, cu posibilitatea de a lansa linii de autobuz dedicate angajaților. Totodată, în parcarea companiei au fost pregătite șapte stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Clădirea a fost proiectată ținând cont de standardele de certificare ISO14001 pentru construcții și managementul proprietății, precum și de principiile unei construcții durabile. Centrul de distribuție este în prezent în curs de certificare  conform standardului pentru clădiri verzi BREEAM. Depozitul va fi dotat cu surse de energie regenerabilă, cu 10.000 de metri pătrați de panouri fotovoltaice cu o capacitate totală de 2 MW instalată pe acoperiș. Aproximativ 30% din energia furnizată de instalația fotovoltaică va fi direcționată către nevoile energetice ale LPP.

CTPark Bucharest West are o suprafață închiriabilă de 830.000 mp și include centrul multifuncțional unic Clubhaus, oferind un mediu de lucru de înaltă calitate pentru chiriașii săi și celor peste 2.500 de angajați. Clubhaus oferă facilități precum  restaurant, cafenea, servicii medicale, facilități pentru sport și divertisment, spațiu verde și piste de biciclete, servind ca un hub pentru cartierele învecinate. Parcul industrial urmează a fi extins cu un supermarket și un teren de sport, iar pistele de biciclete vor fi extinse, de asemenea.

CTP deține  un portofoliu de parcuri industriale cu o suprafață totală de aproximativ 2,6 milioane de metri pătrați în mai multe orașe din România, printre care Arad, Brașov, București, Craiova, Oradea, Sibiu și Timișoara.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-a deschis la Brașov unitatea de producție extinsă a Lödige Industries

Articolul următor
Pe de altă parte, vedem un interes mai mare din partea lor pentru soluții mai inovative și sustenabile.

Șeful Rottaprint: “Ne-am dori un an mai stabil, dar suntem căliți de crize”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share