Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Metigla, în fruntea inovaţiei pentru construcții durabile

#RoMixedUse2024  Care sunt principalele atuuri de brand și ale produselor Metigla, ce inovații recente susțin sustenabilitatea, eficiența și rezistența dezvoltărilor orientate spre viitor? Olivier Somers – Leader of Continuous Improvement și Cristian Mătășel – Director General, detaliază strategia și evoluția companiei pentru a oferi produse de top.


Cum pot produsele Metigla să faciliteze dezvoltările moderne ecologice / certificate?

O.S.: Metigla se remarcă prin angajamentul față de calitatea de top a sistemelor pentru închideri metalice. Soluţiile noastre utilizează doar materie primă de calitate superioară şi se adaptează cu usurinţă diferitelor stiluri arhitecturale și cerințe de proiectare. Versatilitatea portofoliului ne permite integrarea în diverse tipuri de proiecte, de la case individuale până la dezvoltări extinse cu destinație rezidenţială sau mixtă. Însă calitatea este doar o parte din poveste, ea fiind completată de funcționalitate şi sustenabilitate. Deoarece ne propunem să contribuim la un peisaj mai sigur și durabil în construcții, am lansat Falt Solar, primul acoperiş metalic solar din România, care îmbină două tehnologii de top: tabla dublu fălţuită – unul dintre cele mai etanşe sisteme de învelitori, şi celulele fotovoltaice monocristaline PERC – tehnologie care asigură o producţie optimă de energie verde, chiar şi în condiţii de lumină scăzută. Acest acoperiş inovator este un simbol al dedicării noastre pentru durabilitate și eficiență în dezvoltările construcțiilor orientate spre viitor.

Care sunt cele mai populare produse ale dvs. solicitate în proiecte recente?

C.M: Cele mai populare produse Metigla rămân sistemele complete de învelitori metalice. Însă, în contextul în care dezvoltatorii și utilizatorii caută din ce în ce mai mult soluții care se aliniază cu obiectivele de mediu, acoperişul solar Metigla a câștigat în 2023 o creștere semnificativă de popularitate, chiar în primul an de la lansare. Acest acoperiş nu servește doar ca protecție, ci valorifică şi energia Soarelui, fiind ideal pentru clienții preocupați de mediu. Însă, călătoria noastră spre un viitor durabil în construcţii evoluează dincolo de produse, spre expertiza Metigla. Colaborăm îndeaproape cu clienții noştri pentru a înțelege cerințele unice ale proiectelor şi oferim soluții si produse personalizate, care îmbină perfect estetica și durabilitatea. Menținem o abordare puternic centrată pe client, deoarece suntem conștienți că succesul inovațiilor noastre nu se măsoară doar prin abilitățile tehnice ale produselor, ci și prin beneficiile tangibile pe care le aduc clienților noștri.

#RoMixedUse2024

Cum a evoluat Metigla de-a lungul anilor în România, ce investiții recente au consolidat adaptarea la provocările din ultimii ani?

C.M: Industria construcțiilor din România a înregistrat tendințe pozitive în ultimii ani, cu un accent pe durabilitate, eficiență energetică și soluții inovatoare. De-a lungul anilor Metigla şi-a extins gama de produse şi s-a adaptat la cerințele în schimbare ale pieței. Investițiile recente, de peste 8,5 milioane de Euro, s-au concentrat pe automatizarea proceselor de producție, adoptarea tehnologiilor de ultimă oră, dar şi în dezvoltarea de produse inovatoare şi formarea de echipe specializate. Aceste investiții ne-au consolidat capacitatea de a ne adapta la provocările evoluției standardelor de construcție. Astăzi, alinierea la inițiativele globale de mediu ne obligă să construim durabil, iar Metigla rămâne în fruntea inovaţiei în domeniu. Dincolo de acoperişul solar, ce servește ca o contribuție tangibilă la cererea tot mai mare de clădiri ecologice și eficiente din punct de vedere energetic, ne asigurăm şi că produsele noastre “tradiţionale” evoluează. Profilele noastre zincate acum servesc şi ca structuri pentru parcuri fotovoltaice, iar panourile termoizolante cu miez din vată minerală şi rezistenţă la foc de până la 4 ore, izolează şi protejează ansambluri rezidenţiale. Vorbim despre produse 100% reciclabile, care asigură durabilitatea şi performanţa clădirilor, evoluând dincolo de categoriile din care fac parte.

Ce tip de soluții sau proiecte – inspirate din piețele occidentale ar putea fi utile în CEE/România, ce ați recomanda atunci când vine vorba de o urbanizare mai bună/piață a construcțiilor mai sănătoasă?

O.S: În primul rând, calitatea produselor rămâne primordială. Metigla produce sisteme de închidere metalice de top, ce depășesc standardele industriei, iar angajamentul nostru față de calitate este parte a longevității și performanței clădirilor, asigurând că acestea rămân active de durată în comunitate.

Izolația adecvată este o altă piatră de temelie a abordării pentru construcții mai sănătoase. Discutăm aici despre impactul materialelor utilizate în izolație, în eficiența energetică, confort interior și sustenabilitate. De aceea susţinem utilizarea panourilor termoizolante cu vată minerală, ce contribuie la crearea de clădiri eficiente din punct de vedere termic, dar şi prietenoase cu mediul.

Pornind de la eficienţa energetică, mergem spre integrarea tehnologiilor inteligente, ce contribuie la crearea unor structuri care își reduc la minimum amprenta de carbon şi produc energie verde, cum este acoperişul solar, Falt Solar by Roofit.Solar.

În plus, integrarea spațiilor verzi şi conceptul clădirilor acoperite cu alb, care depășesc limitele esteticii şi contribuie la bunăstarea mentală, sunt alte aspecte ce pot fi abordate pentru medii urbane mai sănătoase în România.

Între toate aceste oportunităţi, scopul Metigla este de a juca un rol în avansarea pieței construcțiilor către un viitor mai sustenabil, unul în care eficiența energetică nu este doar o opțiune, ci un aspect fundamental al fiecărei clădiri în parte.

Metigla este o afacere de familie pornită în urmă cu 40 de ani în Belgia, iar pe piața din România este prezentă din anul 2000. Creșterea organică și continuă a portofoliului de produse și servicii se bazează pe inovație, calitate premium, pasiune și sustenabilitate. Portofoliul companiei oferă soluții pentru închideri metalice de cea mai înaltă calitate, pentru proiecte industriale, rezidențiale, dar și pentru fațade şi drenaj al apei pluviale de pe acoperiș. Metigla este prezentă şi în Belgia, Franța, Olanda, Luxemburg și Congo.

Publicat în cadrul proiectului #RoMixedUse2024 – analiză națională de referință, primul studiu integrat – Market Pulse Report despre proiectele mixed-use care au redefinit business & stil de viață în orașele din România, incluzând un Top 10 al proiectelor emblematice prezentate în detaliu și un Top 20 proiecte mixed-use de perspectivă din țară, ediția I, parte din capitolul exclusiv tematic al revistei TB 125.

Partener strategic: Speedwell.

Parteneri principali: Nhood România, Rustler Properties, CTP România, Concept Structure

Cu sprijinul: KONE, Metigla, AFI Romania, Urban Plaza, RAP Invest, OPTIM PM, Iulius, Wiren, Grupo Demetra, Tenrom

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fabrica Norblin – inspirație și magie pentru revitalizare & lifestyle

Articolul următor

Constantin Chiriac e distins cu The Angel Award la New York

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share