Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Târgu Mureș va avea autostradă până la Odesa

Târgu Mureș va avea autostradă până la Odesa Autoritățile din Republica Moldova au prezentat planurile pentru șoseaua de mare viteză care va merge neîntrerupt de la Târgu Mureș, prin Iași și Chișinău, până la Odesa, în Ucraina, pe malul Mării Negre. Proiectul acestei autostrăzi a prins contur după ce a fost inclus în marele plan de reconstrucţie a infrastructurii din Republica Moldova, conform EVZ. La Platforma de Sprijin pentru Moldova, desfăşurată la Chişinău, a fost prezentat un plan detaliat traseului, cu estimările de buget necesare pentru construire. Informația a fost prezentată de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, pe platforma Planul de Reconstrucție a Infrastructurii din Moldova. Prima autostradă din Republica Moldova ar urma să aibă trei etape de realizare: sectorul „Autostrada Unirii” (A8) Ungheni – Iași - Târgu Mureș (prin România) plus Ungheni – Cricova (nod rutier lângă Chișinău); sectorul Chișinău – Anenii Noi - intersecția cu traseul R2 Chișinău – Tighina - granița cu Ucraina; sectorul din Ucraina al drumului european M15 Reni- Odesa. Pe teritoriul Republicii Moldova, autostrada va fi realizată în două etape, prima Ungheni-Chişinău, a doua Chişinău-graniță. Tronsonul va trece doar teritoriul controlat de autoritățile constituționale de la Chișinău și va evita regiunea transnistreană, orașul Tighina (Bender). Etapele de construcție pentru Autostradă Tronsonul de autostradă Ungheni - Chişinău va fi conectat cu reţeaua de autostrăzi din România, mai ales cu Autostrada Unirii (A8) Ungheni – Iași – Târgu Mureș, precum şi cu Autostrada Moldovei (A7), care se construieşte acum. Conectare se va face prin noul pod în regim de autostradă, planificat pentru construcţie la Ungheni, peste Prut. În multe locuri, traseul primei autostrăzi din Republica Moldova va fi integrat anumite segmente din drumurile naționale și regionale. Primul segment al autostrăzii Ungheni – Chișinău - Odesa corespunde cu tronsonul rutier din stânga Prutului al A8 Ungheni - Iași-Târgu Mureș. E vorba de segmentul dintre râul Prut și sensul giratoriu de conexiune R1 Ungheni - Chișinău, precum și cu R16 Ungheni – Sculeni - Fălești.

Autoritățile din Republica Moldova au prezentat planurile pentru șoseaua de mare viteză care va merge neîntrerupt de la Târgu Mureș, prin Iași și Chișinău, până la Odesa, în Ucraina, pe malul Mării Negre.

Proiectul acestei autostrăzi a prins contur după ce a fost inclus în marele plan de reconstrucţie a infrastructurii din Republica Moldova, conform EVZ. La Platforma de Sprijin pentru Moldova, desfăşurată la Chişinău, a fost prezentat un plan detaliat al traseului, cu estimările de buget necesare pentru construire.

Informația a fost prezentată de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, pe platforma Planul de Reconstrucție a Infrastructurii din Moldova.

Prima autostradă din Republica Moldova ar urma să aibă trei faze de realizare: sectorul Autostrada Unirii (A8) Ungheni – Iași – Târgu Mureș (prin România) plus Ungheni – Cricova (nod rutier lângă Chișinău); sectorul Chișinău – Anenii Noi – intersecția cu traseul R2 Chișinău – Tighina – granița cu Ucraina; sectorul din Ucraina al drumului european M15 Reni- Odesa.

Pe teritoriul Republicii Moldova, autostrada va fi realizată în două etape, prima Ungheni-Chişinău, a doua Chişinău-graniță. Tronsonul va trece doar teritoriul controlat de autoritățile constituționale de la Chișinău și va evita regiunea transnistreană, orașul Tighina (Bender).

Tronsonul de autostradă Ungheni – Chişinău va fi conectat cu reţeaua de autostrăzi din România, mai ales cu Autostrada Unirii (A8) Ungheni – Iași – Târgu Mureș, precum şi cu Autostrada Moldovei (A7), care se construieşte acum. Conectarea se va face prin noul pod în regim de autostradă, planificat pentru construcţie la Ungheni, peste Prut.

În multe locuri, traseul primei autostrăzi din Republica Moldova va fi integrat anumite segmente din drumurile naționale și regionale. Primul segment al autostrăzii Ungheni – Chișinău – Odesa corespunde cu tronsonul rutier din stânga Prutului al A8 Ungheni – Iași – Târgu Mureș. E vorba de segmentul dintre râul Prut și sensul giratoriu de conexiune R1 Ungheni – Chișinău, precum și cu R16 Ungheni – Sculeni – Fălești.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

APA CTTA: investiție de 7,3 milioane lei în energie electrică din surse regenerabile

Articolul următor
Directorul financiar al TeraPlast, Ioana Birta, a subliniat, la Gala BMG România, importanța unei guvernanțe bine structurate și adaptate realității business-ului în parcursul de succes al grupului.

TeraPlast a obținut certificarea Best Managed Company

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share