Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fabrica Dan Steel Beclean, vândută cu 7,5 milioane de euro

Fabrica de sârmă Dan Steel Group (DSG) Beclean, aflată în faliment, a fost vândută, în cadrul unei licitaţii publice, companiei deținute de antreprenorul Ioan Teslaru
Uzina din Bistrița-Năsăud fabrica produse destinate construcţiilor şi agriculturii | Foto: DSG

Unitatea de producție a fost preluată de producătorul de plasă sudată Intertranscom Impex Bacău.

Fabrica de sârmă Dan Steel Group (DSG) Beclean, aflată în faliment, a fost vândută, în cadrul unei licitaţii publice, companiei deținute de antreprenorul Ioan Teslaru, conform Info Bistrița. „Am reuşit, în urma unui proces amplu şi riguros, să identificăm investitori viabili pentru una din companiile ce au jucat un rol cheie în industria metalurgică.

Prin această tranzacţie de succes setăm premisele pentru continuarea dezvoltării eficiente a acestei industrii. Reuşim să salvăm încă un obiectiv important din istoria afacerilor româneşti”, a spus Andrei Besoiu, Sales Manager al CITR Cluj.

Lichidatorii judiciari CITR Filiala Cluj și Prime Insolv Practice au organizat licitaţia în 25 ianuarie. DSG fabrica produse destinate construcţiilor şi agriculturii, dar şi altor ramuri ale industriei de bunuri de larg consum. Declinul afacerii a început în 2017, cu reducerea capitalului de lucru şi creşterea gradului de îndatorare.

Situatia financiară a societății a fost influentată şi de măsurile impuse, în 2018, de către Comisia Europeană asupra importurilor unor categorii de produse aparţinând industriei siderurgice. Acestea au obligat DSG să îşi asigure materia primă din cadrul Uniunii Europene, cu plata în avans. Compania a acumulat datorii de 35 de milioane de euro.

În 2022, fabrica avea afaceri de 44 milioane lei (cu o pierdere de 19 milioane), față de 126 milioane în anul precedent. Asociat principal al DSG Beclean, cu 84% din capitalul social, era societatea omonimă din Negrești Oaș (județul Satu Mare) deținută de Vasile Dan, Marioara Cardoș și Daniel Dan, fiecare cu câte 33%, conform Listă Firme.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Antreprenoriatul feminin, promovat în Transilvania printr-un proiect european

Articolul următor
Business Forum Nord-Vest (BFNV) este inițiat de Organizația Patronilor Sălaj (OPS), având ca parteneri Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR), Asociația Întreprinzătorilor Maramureș, Asociația Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord-Vest (AEGR-RNV), Asociația Camera Meșteșugarilor Satu Mare, Federația Patronilor Bihor.

Patronatele din Transilvania se întâlnesc la Zalău. Trei miniștri, așteptați în Sălaj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share