Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Premierul Marcel Ciolacu a lăudat administrația Oradiei și Bihorului pentru reunirea spitalelor

Sâmbătă, 27 ianuarie 2024, a avut loc vizita primului ministru, Marcel Ciolacu, și a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor. Aceștia au fost întâmpinați de către managerul spitalului, Dr. Gheorghe Carp, alături de membrii comitetului director și de medicii șefi de secții și coordonatori de compartimente.

Vizita a debutat cu un tur al spitalului, condus de către Dr. Carp. Ministrul Sănătății și premierul au vizitat Laboratorul robotizat de analize medicale, Laboratorul de angiografie, cateterism cardiac și cardiologie intervențională și Compartimentul de radiologie intervențională, pentru a vedea dotările achiziționate de către spital din fondurile bugetului local, fondurile proprii și finanțările primite din partea Ministerului Sănătății.

A urmat o conferință de presă în Amfiteatrul spitalului, în cadrul căreia au dat declarații premierul, ministrul Sănătății și managerul spitalului.

Premierul Marcel Ciolacu l-a felicitat pe Dr. Carp pentru rezultatele financiare remarcabile ale spitalului, menționând că Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor este unul dintre puținele spitale încadrate “cu excedent”. Acesta și-a exprimat de asemenea admirația față de administrația locală pentru unificarea cu succes a celor două spitale sub o singură conducere.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat performanța organizării activității și a gestionării resurselor spitalului în beneficiul populației deservite, punând accent pe adunarea și concentrarea resurselor pentru a oferi servicii medicale de înaltă calitate. De asemenea, acesta a ținut să puncteze contribuția Ministerului Sănătății la dotarea și dezvoltarea celui mai modern laborator de analize medicale din țară și a compartimentului de neuroradiologie intervențională. Ministrul a abordat și subiectul noului spital de boli infecțioase, proiect în valoare de peste 100 milioane de euro și finanțat prin PNRR, menționând faptul că unitatea sanitară va dispune de o capacitate extinsă de terapie intensivă în cazul urgențelor epidemiologice.

 

Spitalul din Bihor, centru de referință la nivel național

Managerul spitalului, Dr. Gheorghe Carp le-a mulțumit primului ministru și ministrului Sănătății pentru prezență, punând accent pe colaborarea fructuoasă cu Guvernul României și Ministerul Sănătății. De asemenea, Dr. Carp a menționat ideea unei scheme de pregătire a managerilor profesioniști pentru următorii ani, în ideea de avea manageri pregătiți corespunzător pentru spitale de gradul I. Dr. Carp a precizat faptul că intenția este ca Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor să devină un centru de referință în România, în ceea ce privește nivelul de asistență medicală spitalicească.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Cluj a desfășurat, în 2023, 3.278 de acțiuni de control. În urma neregulilor constatate, comisarii CJPC au aplicat mai multe sancțiuni.

Protecția Consumatorilor Cluj a dat amenzi de 5 milioane de euro într-un an

Articolul următor

MerchantPro: În 2023 vânzarile în eCommerce au crescut sub rata inflației, cu doar 3%

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share