Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul are la dispoziție 61 milioane € să își modernizeze drumurile

Consiliul Județean (CJ) a aprobat proiectul de hotărâre care vizează programele de lucrări de modernizare și reabilitare, respectiv de întreținere curentă și periodică a drumurilor județene aflate în administrare.

164 de milioane de lei vor fi alocați, în 2024, pentru modernizarea, reabilitarea și întreținerea drumurilor județene.

Consiliul Județean (CJ) a aprobat proiectul de hotărâre care vizează programele de lucrări de modernizare și reabilitare, respectiv de întreținere curentă și periodică a drumurilor județene aflate în administrare.

“Întrucât înțelegem pe deplin importanța pe care infrastructura rutieră o are pentru dezvoltarea județului și atragerea de noi investiții, vom continua, și în acest an, ambițiosul program de modernizare, reabilitare și întreținere a drumurilor județene.

Pentru că ne dorim să utilizăm cu maximă eficiență fondurile de care dispunem, lucrările vor fi finanțate atât din bugetul nostru propriu, cât și din fonduri europene nerambursabile sau prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny (PNAS), a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

În ceea ce privește lucrările de întreținere curentă și periodică, CJ a aprobat alocarea sumei de 40 de milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată (TVA) inclusă, vizate fiind toate cele 62 de drumuri aflate în administrarea forului administrativ județean, dar și incinta industrială Clujana.

În baza programului de lucrări de reabilitare și modernizare a drumurilor județene, s-a decis alocarea, din bugetul județului, a 8 milioane de lei, cu TVA inclusă. Pentru investițiile de reabilitare și modernizare, 11 obiective vor beneficia de finanțare de 140 de milioane de lei prin PNAS.

Este vizată modernizarea DJ 150 Chesău – Palatca, DJ 107J Săvădisla – Finișel – Plopi, DJ 105T Săliștea Veche – Berindu, DJ 107N Valea Ierii – Plopi – Gura Râșca, DJ 161C Corneni – Pintic, DJ 161A Cojocna și DJ 161E Diviciorii Mici – Habadoc și a patru poduri (la Chiuiești, Ciurila, Mănăstireni, Pâglișa).

Acestor fonduri și investiții li se adaugă și proiectele din fonduri europene nerambursabile, de 116 de milioane de lei, cu TVA inclus, vizate prin intermediul proiectului strategic Traseul Regional Transilvania de Nord.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitatea de Vest Timișoara va pregăti specialiști în domeniul schimbărilor climatice

Articolul următor

Asocierile MIS Grup și Frasinul execută lucrări de 45 milioane € pentru Aquabis

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share