Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clusterul Mobilier Transilvan a finalizat proiectul Exceliving

Evenimentul final Excellent Living Environments (Exceliving) a fost o oportunitate de a încheia oficial implementarea proiectului.
Una dintre întâlnirile partenerilor Exceliving, derulată în România | Foto: Felix Arion

Partenerii din proiect au împărtășit principalele activități implementate și rezultate atinse în cei doi ani de activitate.

“Evenimentul final Excellent Living Environments (Exceliving) a fost o oportunitate de a încheia oficial implementarea proiectului. Dar și de a da startul implementării pe termen lung al parteneriatului pe care ne dorim să îl extindem mai departe, sub același nume.

În cadrul sesiunii online a Exceliving au fost prezentate informații utile, resurse și rezultate pentru companii și alte entități implicate în lanțul de valoare al habitatului, interesate de sustenabilitate, spații de viață sănătoase, prietenoase cu vârsta și durabile”, a spus Ciprian Morcan, managerul Clusterului Mobilier Transilvan.

Aceste resurse sunt rezultatul colaborării CMT cu alte patru clustere europene: AMBIT – Living Spaces Cluster, Smartech Cluster, Cluster Habitat Sustentável și Danish Life Science Cluster. Ele au lucrat împreună cu companiile și entitățile din ecosistemele lor pe parcursul a doi ani de proiect.

În cadrul proiectului Exceliving au fost generate o platformă Helpdesk, unde pot fi regăsite resursele de training, webinarele și o secțiune interactivă de tip forum, un website oficial și o pagină oficială în rețeaua de socializare LinkedIn.

Au început anul în noul sediu

CMT a reușit să termine într-un timp foarte scurt Centrul de Excelență pentru Mobilă (CEM) Cluj, la finele anului trecut. Inițiativa unică la nivel național își propune să devină un pol de excelență pentru întreg lanțul de valoare și să fie un promotor al transformării industriale.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, are o durata de 14 luni și o valoare de 60 de milioane de lei, din care asistență financiară nerambursabilă de 29,7 milioane.

CEM are ca principal scop furnizarea de servicii şi dezvoltarea de produse care să conducă la creșterea competitivităţii producătorilor din industrie. Investiția în CEM a fost realizată pe un teren de 4.019 mp, aflat în proprietatea municipalității clujene asupra căruia CMT deține dreptul de superficie.

Imobilul conține laboratoare și o hală de tip ”future factory” pentru dezvoltarea de materiale și soluții de cercetare-dezvoltare, precum și pentru prototiparea, testarea și pregătirea lansării în producție a produselor rezultate din activitățile de cercetare-dezvoltare. CEM a fost ridicat de Construct Mapcom Târgu Mureș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Asocierile MIS Grup și Frasinul execută lucrări de 45 milioane € pentru Aquabis

Articolul următor
Bugetul local al județului este de 845 milioane lei, din care 359 milioane destinați dezvoltării.

Bugetul Clujului pe acest an: 300 de milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share