Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Control la fabricanții și distribuitorii de produse pirotehnice din Cluj

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a aplicat o singură amendă în urma a 41 de acțiuni de verificare a celor care se ocupă cu articolele pirotehnice.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a aplicat o singură amendă în urma a 41 de acțiuni de verificare a celor care se ocupă cu articolele pirotehnice.

În perioada 6-16 februarie, ITM Cluj a desfășurat, în cadrul unei campanii organizate la nivel național, acțiuni de control pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind autorizarea angajatorilor din domeniul pirotehnic.

Au fost controlate firmele care desfășoară activități de fabricare, depozitare, păstrare, transport și comercializare a articolelor pirotehnice și pentru verificarea modului de respectare, de către aceștia, a prevederilor legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă.

“Având în vedere riscurile deosebite pe care le presupune activitatea de fabricare, deținere, preparare, experimentare, distrugere, transport, manipulare, depozitare și comercializare a articolelor pirotehnice s-a impus intensificarea acțiunilor de control la agenții economici care desfășoară astfel de activități”, potrivit ITM Cluj.

Principalele obiective au fost identificarea și verificarea agenților economici din domeniu, creșterea gradului de conștientizare a angajaților și angajatorilor în relațiile de muncă, securitatea și sănătatea în muncă, eliminarea neconformităților constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate și aplicarea de sancțiuni contravenționale corespunzătoare.

Cu ocazia acestei campanii, ITM Cluj a efectuat controale la 41 de angajatori din județ. Un angajator a fost amendat cu 3.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal.

Pentru următoarele deficiențe, constatate în domeniul securității și sănătății în muncă, au fost dispuse măsuri cu termene certe de remediere: neefectuarea controlului medical periodic pentru lucrători, neasigurarea defrișării și curățării de vegetație a terenului împrejmuit al depozitului de materii explozive.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Diminuarea drastică a tranzacțiilor de la început de an cu 30-50% în aproximativ toate orașele a pus o presiune uriașă pe prețuri, iar acestea au înregistrat scăderi notabile

Cât costă un apartament în Ardeal. Bistrița și Tg. Mureș, în creștere pe piață

Articolul următor
Proiectul Marty din Oradea a fost distins cu premiul pentru arhitectură interioară excelentă în cadrul German Design Awards 2024.

Marty Oradea, premiat la German Design Awards

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share