Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Încă un vagon pentru Mocănița de Sibiu

Sursa foto: sibiulinimagini.ro

Un vagon recondiționat se alătură proiectului Un tren pentru Mocăniță și va circula, suplimentând cu încă 30 de locuri capacitatea de transport a trenurilor turistice de pe Valea Hârtibaciului începând cu sezonul 2024.

Proiectul a fost depus de Asociația Prietenii Mocăniței în parteneriat cu comuna Marpod la GAL Microregiunea Hârtibaciu și finanțat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Sursa foto: sibiulinimagini.ro

Vagonul recuperat și răscumpărat prin contribuții benevole ale unor voluntari a fost reabilitat de SC Calea Ferată Îngustă SA din Crișcior. vagonul fusese produs la fabrica de vagoane MEVA din Drobeta Turnu-Severin la mijlocul anilor ’80. Trenul din care făcea parte circulase între Sibiu și Agnita până în anul 2001, cu numărul de înmatriculare CFR 70532520053-7, apoi a fost abandonat în gara Sibiu pentru a ajunge apoi în fața depoului mocăniței din Sibiu. Deși fusese destinat distrugerii, la REMAT a fost oferită o cantitate de fier vechi pentru a răscumpăra patru vagoane pentru ecartament îngust.

Parcul de material rulant al județului Sibiu va putea să conducă tot mai mulți turiști în călătorii de neuitat pe Valea Hârtibaciului, pe calea ferată îngustă cu mocănița.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Procesatorii din Ardeal își întind “lanțul scurt” până la București

Articolul următor

National Geographic susține financiar un proiect la Sibiu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share