Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Acționarii TeraPlast au aprobat achiziția Wolfgang Freiler

Majoritatea acționarilor producătorului de materiale de construcții TeraPlast, din localitatea bistrițeană Șieu-Măgheruș, s-au pronunțat pozitiv în privința tranzacției de preluare.
Directorul general, Alexandru Stânean, vorbind despre noile achiziții ale grupului din România | Foto: TeraPlast

Prețul de cumpărare a pachetului integral de acțiuni pentru companiile din Austria și Ungaria se ridică la 16,5 milioane €.

Majoritatea acționarilor producătorului de materiale de construcții TeraPlast, din localitatea bistrițeană Șieu-Măgheruș, s-au pronunțat pozitiv în privința tranzacției de preluare. La adunare au participat investitori reprezentând 74% din totalul celor 2,1 miliarde de acțiuni, adică 1,6 miliarde de voturi exprimate.

Ei au aprobat achiziționarea integrală de către TeraPlast, de la Hans-Jurgen, Sabine, Jennifer și Janine Uhl, a părților sociale deținute de către aceștia, direct sau indirect, în companiile WF Kunststoff Handels, Wolfgang Freiler și Itraco, toate din Wiener Neustadt (Austria), Polytech Industrie din Fertoszentmiklos, Sorgyari Ipari din Nagykanizsa, Pro-Moulding din Nagykanizsa (Ungaria).

Prețul achitat de către TeraPlast către vânzători pentru toate părțile sociale va fi de 16,5 milioane de euro, la care se adaugă un mecanism de earn-out (câștig bazat pe atingerea anumitor ținte financiare, n. red.) în funcție de EBIDTA (profit înainte de taxe, dobânzi și amortizare, n. red.) realizat de Freiler în 2024.

Familia Uhl deținea deține facilități moderne de producție în Ungaria și o divizie de distribuție pe mai multe piețe din Europa Centrală și de Vest. Tranzacția presupune preluarea celor fabricilor deținute de grupul austriac în Ungaria. Pentru a acoperi costul tranzacției, TeraPlast va utiliza surse mixte, interne și finanțare bancară.

Familia Uhl activează în mai multe domenii: construcții, imobiliare și HoReCa. Polytech și Pro-Moulding desfășoară activități de producție pe teritoriul Ungariei, în timp ce Freiler gestionează activitatea de distribuție. Polytech produce țevi pentru protecția cablurilor electrice și a fibrei optice, cu un grad ridicat de calitate.

Pro-Moulding este specializată în injecția de mase plastice. O altă entitate a grupului deține o bază industrială pe 5 ha de teren și hale în Sud-Vestul Ungariei. Produsele sunt comercializate pe piețele din Ungaria, Cehia, Austria, Germania și Franța. În urma tranzacției, cei 144 de angajați ai Freiler se vor alătura grupului TeraPlast.

În 2022, Freiler a înregistrat afaceri de 31 milioane € și EBITDA de 4 milioane. Grupul din România este cel mai mare procesator de polimeri din Europa de Sud-Est, fiind compus din TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack, Palplast Moldova și Somplast.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Construcții Erbașu a predat către beneficiar Maternitatea Bega Timișoara

Articolul următor
Holdingul autohton de materiale de construcții listat pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București (BVB), beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului (MME) oferite de BRK Financial Group Cluj.

BRK Cluj va “împinge” la bursă acțiunile ROCA Industry

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share